Hlavní obsah

Vláčná tvarohová bábovka ze tří vrstev

Hodnocení:
(879)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Bábovka je vděčný moučník pro každou příležitost i pro všední den. Všechny ingredience najdete většinou jednoduše doma a zvládne ji i úplný začátečník. Třívrstvá bábovka s tvarohem je úžasně vláčná. Když ji svým blízkým s láskou upečete, určitě sklidíte úspěch!

Ingredience pro:
1 bábovku
Tvarohová náplň
  • 500 g tvarohu polotučného
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
Těsto
  • 2 vejce
  • 115 g krupicového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 ml oleje
  • 100 ml mléka
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • máslo na vymazání
  • strouhaný kokos na vysypání
  • 1 lžíce holandského kakaa
Článek

Postup

Krok 1: Smícháním všech ingrediencí si připravte tvarohovou náplň. Odložte ji prozatím stranou a začněte s přípravou těsta.

Krok 2: Vejce s oběma cukry vyšlehejte do pěny. Postupně přilijte olej a mléko a ještě prošlehejte. Mouku prosejte spolu s práškem do pečiva a lehce vmíchejte do vyšlehaného těsta.

Krok 3: Formu na bábovku vymažte máslem, vysypejte kokosem a vlijte do ní polovinu těsta. Do zbylé poloviny vmíchejte kakao. Jako druhou vrstvu dejte do formy tvarohovou náplň a jako poslední kakaovou.

Krok 4: Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Pro kontrolu propečenosti proveďte test špejlí.

Máte rádi čokoládové moučníky? Pak vyzkoušejte naši vláčnou čokoládovou bábovku.

ynezorPumanzeSaNyknalC