Článek
Postup
01.
Lojovité brambory (varný typ A) uvařte ve slupce doměkka. Stejně tak oloupaný celer a mrkev. Když jdou hotové, nechte je zcela zchladnout.
02.
Vychladlé brambory, mrkev, celer a okurky nakrájejte na přibližně stejně velké kostičky. Šunkový salám nakrájejte na kostičky nebo nudličky. Přidejte sterilovaný hrášek a zamíchejte.
03.
Nyní je čas na majonézovou zálivku. Majolku smíchejte s hořčicí, octem, worchesterovou omáčkou a cukrem. Nakonec ji zamíchejte do salátu a ten dle chuti osolte a opepřete.
04.
Vlašský salát dejte do lednice zchladnout a rozležet se. Podávejte ho tradičně s bílým pečivem.
Necháte se zlákat touto klasikou českých bufetů? Zkuste další hit let minulých: šunkové rolky s křenem v aspiku. Anebo rovnou celé menu, a to včetně UHO.