Hlavní obsah

Vůně lesa nebo makronek: Tohle jsou novinky mezi parfémy

Foto: PhotoStockPhoto, Shutterstock.com

Foto: PhotoStockPhoto, Shutterstock.com

Reklama

Jaro už je ve vzduchu a my ho lákáme ještě víc za pomoci jarních parfémů. Co mezi nimi najdete za novinky? Tyhle vás omámí květinovou a ovocnou vůní.

Článek

Výběr toho správného parfému ovlivňuje spousta proměnných – od oblíbené značky, přes vzhled flakónku a zdroj ingrediencí, až po to, jak vůně ve výsledku působí přímo na vás. Na každém z nás totiž voní jinak a může za to odlišná kožní mikroflóra.

Parfém, EdP nebo EdT?

Vybírat byste měly i podle toho, na jakou příležitost parfém hledáte, a jak se v jeho závoji chcete cítit. Proto všechny ty kreativní a vzletné popisky, pro koho se parfém hodí a kam vás jeho vůně přenese. Těžko byste si vybraly vůni jen podle obrázku.

K rozhodování vám může pomoci i to, jak velkou intenzitu a výdrž vůně očekáváte. Liší se v koncentraci vonných esencí, přičemž parfém jich obsahuje nejvíce (nad 15 %). Hned za ním je parfémovaná voda (Eau de Parfum, 8-15 %), toaletní voda (Eau de Toilette, 4-8 %) a kolínská (Eau de Cologne, 3-5 %). Omamný svět parfémů nabízí s příchodem nové sezony neokoukané kombinace.

1. Hruška

Vůně, kterou cítíte v sadu, kde je čerstvě posečená tráva a chystáte se zakousnout do sladké hrušky. To najdete ve flakonu značky Nicolaï s názvem Angelys Pear. Kromě vůně trávy a hrušky tvoří toaletní vodu tóny růže, jablka, jasmínu, pačuli a dubového mechu.

Nicolaï je francouzská značka parfémů, která vznikla v roce 1989. Stojí za ní Patricia de Nikolaï (62), jejíž jméno je v parfumářském odvětví víc než známé.

Foto: Archiv firem

Toaletní voda Angelys Pear, Nicolaï, 1220 Kč (30 ml), koupíte na MyskinoFoto: Archiv firem

2. Les

Nejvoňavější obchod, jaký existuje, Lush, přichází s novou kolekcí parfémů. Ovšem k dostání je jako limitovaná edice jen na e-shopu nebo na pobočce ve Florencii. Výroba těchto parfémů je inspirována historií, najdete v nich totiž rostlinné ingredience, které se využívaly ve 14. a 17. století, v době renesance.

Vybrali jsme parfém s názvem Fresh As se svěží vůní jedle, která vás přenese do klidného lesa. Lush si zakládá na tom, že jejich parfémy jsou unisex a výroba etická, nezatěžující životní prostředí.

Foto: Archiv firem

Parfém Fresh As, Lush, 900 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

3. Vanilka

Kdo miluje sladkou vůni vanilky, ať se přihlásí! Značka Sabon pochází z Tel Avivu, kde vůním přikládají velkou moc. Tamní věří, že významně ovlivňují, jak se cítíme a jak vnímáme okolí, proto je jejich výběr klíčový. Kombinace pačuli, levandule a vanilky vznikla u této značky jako první, ale byla jen součástí pečujících produktů o pleť a tělo. Nyní ji najdete i ve formě toaletní vody. Podle výrobce se nostalgická kombinace hodí pro dny, kdy chcete snít, relaxovat, zpomalit a nechat čas jen tak plynout.

Foto: Archiv firem

Toaletní voda Eau de Sabon, 1200 Kč (80 ml)Foto: Archiv firem

4. Mandarinka

Vůně The Only One od Dolce & Gabbana, jejíž tváří je Emilia Clark (33), se dočkala obměny s přízviskem „Intense“. Zaujme díky mandarince, jasmínu, pomerančovému květu, černé vanilce a esenci neroli. Výsledkem je orientálně-květinová a intenzivní vůně připomínající spíš už léto, a to se nám zamlouvá!

Foto: Archiv firem

Parfémovaná voda The Only One Intense, Dolce & Gabbana, 2650 Kč (50 ml)Foto: Archiv firem

5. Kosatec

Firma Yves Rocher si zakládá na přírodních složkách v kosmetice. Věděly jste ale, že nabízí i parfémované vody? Vybírat můžete z nabídky svěžích a lehkých, ale i smyslných, elegantních vůní. My jsme si vybrali z druhého tábora. Parfémovaná voda Autour de Minuit je jako stvořená na schůzku za jarního večera. Cítíte v ní kosatec, mandarinku, pačuli a vetiver.

Foto: Archiv firem

Parfémovaná voda Autour de Minuit, Yves Rocher, 729 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

6. Makronky

Pro milovnice sladkých parfémů tu máme novinku od zpěvačky Ariany Grande (26). Voní po mandarinkách, malinách, hrušce, růži, kokosu a sladkých makronkách. Žádný jiný parfém v nás nevzbudil chuť vyrazit do cukrárny, a to jen po přečtení jeho ingrediencí!

Foto: Archiv firem

Parfémovaná voda Thank U, Next, Ariana Grande, 1119 Kč (50 ml), koupíte ve Fann parfumeriíchFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám