Hlavní obsah

Vy jste později, on dřív. Jak využít časovou mezeru?

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Reklama

Vrcholné místo sexuálních setkání, světlo na konci tunelu, erupce potěšení, které uvolňuje euforické chemické látky do celého těla. O orgastickou vlnu usiluje každý. Někdo se k ní dostane za pár minut, jiný potřebuje pár desítek. Co dělat, pokud vy jste později a on dřív? Využijte čas k úžasným hrátkám!

Článek

Pochopitelně, že orgasmus nemusí být cílem každého sexuálního splynutí, nicméně mnoho lidí říká, že se bez něj necítí „úplně“. Britská sexuoložka Tracey Cox přitom tvrdí, že průměrnému muži stačí k dosažení vyvrcholení dvě až tři minuty přímé pohlavní stimulace. Průměrná žena však potřebuje dvacet až třicet minut! Člověk nemusí být Einstein, aby si spočítal, že se jedná o velký rozdíl. Ptáte se, jak využít všechen ten čas, který se nabízí ihned potom, co partner prožije tu svoji chvíli rozkoše? Tohle čekání na orgasmus vás bude bavit!

Nezahálejte!

Ano, partner vám zase tak nějak utekl. Prožil orgasmus s rychlostí sobě vlastní, což ovšem není žádná katastrofa. Věnujte se sobě! Čím více času strávíte dotýkáním se a zkoumáním vlastního těla, tím většího vzrušení dosáhnete. Požádejte partnera, aby své ruce položil na ty vaše. Postupně mu ukazujte, co se vám líbí. Naučí se, jaká frekvence, rychlost a způsob pohybu vám vyhovuje. Pokud on sám bude chtít, můžete se ho dotýkat v místech, kde je mu to příjemné. Počítejte však s refrakterní fází, kterou prochází. Tímto termínem se v obecném smyslu vyjadřuje doba, po kterou dochází po orgasmu ke snížení vnímání a reakcí na určitý typ podnětů. Muž tak není schopen dosáhnout erekce, respektive další ejakulace - aspoň prozatím. To však neznamená, že si vaši pozornost, hlazení nebo líbání nevychutná!

Foto: Marina Svetlova, Shutterstock.com

Ne, společný orgasmus není úplně běžná věc...Foto: Marina Svetlova, Shutterstock.com

Užijte si vibrační vodopád

Pokud jde o výplň času mezi jeho a vaším orgasmem, osvědčují se i staré dobré vibrace. Použijte nějakou pomůcku, která se o váš klín postará s noblesou a výkonností sobě vlastní. Koneckonců, partner může být po svém orgasmu trochu znaven. Proto jakákoli aktivita v tomhle směru lépe sjednotí vaše vzájemné potřeby a nahraje tomu, že zanedlouho se budete slastně usmívat a svíjet na vlně orgastické rozkoše. 

S vibrátorem zároveň vyzkoušejte různou délku a šířku proniknutí. Milenci taky doporučte, aby si při orálním sexu, který vám jistě rád poskytne, broukal. Zvuk vyšle vibrace do celého vašeho těla. Mimochodem, skvělý pocit vyvolá i vibrátor přiložený k tváři (v tomhle případě jeho). Tohle čekání na orgasmus jen tak „nepřežijete“!

Svěřujte se

Sexpertka Emily Morse ze San Franciska zastává názor, že pokud nejsou pomyslné sexuální váhy vyvážené, je nejlepší o tom mluvit. V podstatě je nutné průběžně si sdělovat, co funguje a co se naopak míjí účinkem. Je přirozené, že někdo z vás dospěje k orgasmu dřív či později, ale pokud se to stává pravidlem a vám vadí, že milenec nikdy nepočká, nebo dokonce standardně předbíhá, řekněte mu to! Nikdo není vševědoucí!

Bez obalu přiznejte, že s tím máte problém a navíc milence upozorněte, že nevěnuje dostatečnou pozornost vašim prsům, například během předehry, což nástup vašeho vyvrcholení dost zpomaluje. A přidejte návrh řešení. „Lásko, mohla bych být aspoň někdy první?“ Mimochodem, když vám jazykem a sáním zvlhčí bradavky a poté na ně foukne, studený vzduch vyvolá kontrakci nervových vláken, která dojde až ke klitorisu. Zkuste mu tenhle tip předložit...

No a pokud potřebujete víc orálního sexu, díky kterému dospějete k orgasmu jedna báseň, svěřte se s tím taky. Proneste, že se jedná o klíč k vašemu vzrušení. Nebo na to jděte s pomocí anatomie. Platí, že když je žena doopravdy vzrušená, její děložní hrdlo ustoupí vzad, což umožňuje hlubší penetraci. Je však zapotřebí předehře věnovat aspoň 15, 20 minut. „Zlato, to by se nám hodilo, nemyslíš? Oba budeme spokojení!“ On zpomalí, vy zrychlíte.

Rozhodně není nutné bát se reakcí toho druhého. Není sobecké a ani nespravedlivé hovořit o vlastních potřebách. Vy i váš partner byste měli spolupracovat na tom, abyste si navzájem užili euforickou cílovou čáru, za kterou je považován právě orgasmus. Tak si tu cestu k němu užívejte.

A jak dlouho trvá vám, než dosáhnete orgasmu?

Reklama

Načítám