Hlavní obsah

Vyberte střih podle typu vlasů!

Foto: hji.co.uk

Málokterá žena je se svými vlasy spokojenáFoto: hji.co.uk

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trápí vás jemné, hodně zvlněné nebo dokonce prořídlé vlasy? Věřte, že existují střihy, které vám zaručeně budou sedět. Kadeřník oceněný v soutěži Kadeřník roku cenou veřejnosti České republiky Martin Holý vám dnes poradí, jaký typ střihu se právě k vašim vlasům hodí a jak správně o něj pečovat. Přestaňte se trápit a zkuste změnu k lepšímu!

Článek

Nejlepší střih pro vaše vlasy? Špičkový kadeřník radí toto:

Jemné vlasy

Kde je problém: Chybějící objem a rychlejší zplihnutí.

Rada kadeřníka: Je velmi důležité u tohoto typu vlasů zvolit vhodnou délku související především s kvalitou vlasů. Lepší jsou spíše kratší plastické střihy, různě střižená mikáda a u delších vlasů vypadá lépe dotupa střižená kontura, přesněji řečeno pevná délka. Skvěle se vyjímá hustá ofina a patka, účes je pak opticky plnější a konečky se pomaleji třepí. Pokud není vlas nijak výrazně poškozen, je dobré používat přípravky speciálně vytvořené pro jemné vlasy. Dobře vybraný šampon a kondicionér vlasy jemně umyje a zbytečně nezatíží. Zkusit můžete například řadu Bonacure od Schwarzkopf Volume, styling pak vylepší objemový puding z nové řady Essential.

Hodně kudrnaté

Kde je problém:Problém bývá suchý, matný vlas s porézní strukturou. Z toho vyplývá menší variabilita účesů.

Rada kadeřníka:Dobré je volit delší plnější účesy. Odvážnější mohou zvolit asymetrické střihy. Na kudrnatých vlasech vynikne i výraznější podkova. Nebojte se větších kontrastů délek, to aby na kudrnatých vlasech střih vynikl. Většinou platí, že u obličeje a z vrchu necháváme vlasy dlouhé (plné střihy). Vlasy nikdy klasicky nefoukejte, ale nechte je volně uschnout. Můžete použít i difuzér s vhodným přípravkem například Twin Curl z řady Osis. Velmi důležitý je správně vybraný šampon a následná péče. Doporučit mohu hydratační řadu Moisture či nové produkty na kudrnaté vlasy. Curl Bounce od Schwarzkopf krásně uhladí povrch vlasu a zároveň je zachován původní tvar vln.

Přirozeně vlnité vlasy

Kde je problém:Nemívají žádný výrazný problém, takže variabilita účesů je velká.

Rada kadeřníka:Přípustné jsou všechny délky a tvary, jak delší postupně sestříhané, tak i kratší. Velký důraz se klade na postup střihu. Je velice důležité dodržovat správný směr růstu a podle toho se řídit. Zamezíte tím nekontrolovatelnému vlnění, bez jakékoliv formy. Tyto vlasy nepotřebují žádné speciální přípravky ani péče. Povětšinou jsou zdravé a lesklé. Důležité je pravidelné zastřihávání. Většinou se dobře tvarují. Dají se lehce vyhladit i navlnit.

Foto: archiv

Správný střih zakryje nedostatky vašich vlasůFoto: archiv

Režné vlasy

Kde je problém: Problémem bývají rovné, hodně těžké a husté vlasy.

Rada kadeřníka:Je dobré účes více prostříhat, aby střih působil vzdušněji. Objem jim také dodáte razantnějším sestříháním. Dobře budou vypadat i plnější kratší délky. Příliš krátké střihy nedoporučuji. Ke konečné úpravě sáhněte po silnějším tužicím přípravku. Ideálně doporučeném kadeřníkem.

Řídnoucí vlasy

Kde je problém:Vyžadují větší pozornost pro svou křehkost.

Rada kadeřníka: Výsledný střih je kombinací několika technik střihu. Hodí se spíše kratší účesy. Pro delší typ vlasů je ideální plná délka s jemným svrchním sestříháním. Pro domácí péči bych volil kompletní řadu proti padání vlasů. Používejte jemné stylingové přípravky, které vlas nezatíží, například Upload z řady Osis.

A jaké účesy sluší vám? Pojďte se pochlubit do diskuse pod článkem.

Reklama

Související témata:

Načítám