Hlavní obsah
3,1
(267)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapomeňte na pracné zdobení perníčků, slepování lineckého nebo tvarování rohlíčků, tento recept je opravdu jednoduchý na přípravu, stačí vám jen pár ingrediencí, a přitom si luxusně pochutnáte!

30 min.
Příprava
6 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Na sněhová kolečka
  • 4 ks bílku
  • 100 g cukru krupice
  • 70 g cukru moučka
  • 3 lžičky bramborového škrobu
  • 100 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

Z bílků pomalu a důkladně vyšlehejte pevný sníh, trvá to asi 15 minut. Během šlehání k němu přisypávejte cukr krupici. Když máte sníh pevný, opatrně k němu přimíchejte prosetý cukr moučka a škrob a směsí naplňte cukrářský sáček.

02.

Pak tvořte na plech s pečicím papírem libovolné tvary. My zvolili kolečka, klidně ale můžete dělat tyčinky nebo pusinky.

03.

Pak dejte kolečka zvolna vysušit do trouby, asi na 120 °C je pečte zhruba hodinu a půl, dokud nebudou úplně křehké.

04.

Když jsou hotová, ozdobte je čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a podávejte. Křehká vydrží několik týdnů!

Co říkáte, velmi jednoduché, že?

Reklama

Načítám