Hlavní obsah

Výklad karet na duben: co čeká jednotlivá znamení?

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Reklama

Duben nás nezastihl v příliš ideálním stavu. Sluneční paprsky nabírají na síle, lidem se chce ven, a ne sedět doma v karanténě. Jaký bude jarní měsíc pro jednotlivá znamení a jak se vypořádají se současnou situací?

Článek

Dubnový úplněk bude ve Vahách a dojde k němu 8. dubna. Znamená to, že byste si měli dávat pozor hlavně na ledviny a močový měchýř. Nezapomínejte na pitný režim a zásobte se brusinkami. Kromě toho pozor na ustrnulost a liknavost, které po dlouhém pobytu mezi čtyřmi stěnami hrozí. Snažte se nacházet pořád novou motivaci a energii, vymýšlejte si projekty a projektíky a nepoddávejte se hrozící letargii. Vytrhnout se z ní by nebylo snadné.

Beran (21. 3. – 20. 4.) eso mečů – 2 hole – 7 pentaklů

Jakkoli se může zdát, že duben nepřináší nic pozitivního a všichni se cítíme spíš jako v pasti, vy budete mít konečně příležitost uskutečnit mnohé ze svých nápadů a plánů, kterými doslova přetékáte. Teď přišla vaše chvíle. Rozhodněte se tedy, do čeho věnujete svou energii, a pusťte se do toho. Dobijete si tak baterky i zlepšíte náladu. Současná situace je pro vás navíc velkou zkouškou trpělivosti. A můžete se i něco přiučit.

Býk (21. 4. – 21. 5.) páže pentaklů – Věž – páže mečů

Stav, ve kterém se svět nachází v současné chvíli, přijde Býkům jako katastrofa. Máte pocit, že všechny jistoty se hroutí a světlo na konci tunelu je stále v nedohlednu. Spolehněte se na nejbližší, sdílejte s nimi své obavy a strachy. Máte kolem sebe vybudovanou dostatečnou záchrannou síť, která vám nyní pomůže – prostřednictvím vřelých slov i kapky kritiky, která vás vrátí nohama zpátky na zem.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci potřebují v této době oporu, aby zase našli pevnou půdu pod nohamaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) rytíř holí – 5 pohárů – 2 meče

Blíženci jsou horkokrevní a podnikaví. Nutnost sedět doma a nikam nevycházet vás neuvěřitelně omezuje a deprimuje. Duben se pro vás ponese ve znamení smutku a nepříjemných pocitů, které bude potřeba zkrotit, abyste se v nich zcela neutopili. Pomůže vám komunikace s ostatními, ale nejvíc práce musíte odvést sami na sobě. Je potřeba, abyste našli vnitřní klid, ze kterého budete moci čerpat harmonii a zachovat si chladnou hlavu. Zkuste meditace a jógu, pomohou vám!

Rak (22. 6. – 22. 7.) 8 mečů – Kolo štěstěny – Ďábel

Současný stav na vás hluboce dopadá, pociťujete nesvobodu a svázanost, které vás ovlivňují při všech každodenních činnostech. Jakkoli máte obecně svoje „doma“ moc rádi, když jste k pobytu uvnitř takto nuceni a často odstřiženi od svých blízkých, nedělá vám to dobře. Stále více vás láká všechna nařízení porušit, vykašlat se na ně, vždyť se nic nestane… Vytrvejte! Berte duben jako zásah osudu, jako vyšší moc, co nelze ovlivnit, pouze využít. Zaměřte se na ty, se kterými být můžete, a zapracujte na vztazích s nimi. Vyplatí se to.

Lev (23. 7. – 22. 8.) král holí – páže mečů – Vůz

Podnikaví a dynamičtí Lvi si mohou připadat doslova jako v kleci. Se situací se ale vyrovnáte s typickou grácií. Během dubna budete dále cílevědomě a systematicky plnit úkoly, které jste si určili, a nenecháte se rozhodit stále se měnícími okolnostmi. V časech krize prokazujete mimořádnou odvahu a ochotu pomáhat druhým. Vynaložíte všechny své síly a podnikavost, dobré nápady a energii na to, aby se všichni ve vašem okolí cítili co nejlépe – a tato péče i jim dodá sílu.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Lvi si jdou stále za svým a tato jejich uklidňující jistota se přenáší i na ostatníFoto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) eso holí – královna pentaklů – 3 meče

Panny obecně vstupují do dubna s odhodláním a spoustou energie, s touhou všechno zvrátit na tu správnou stranu a popadnout za pačesy všechny nové příležitosti. Nenecháte se udolat a celý měsíc budete prostě makat a sršet energií. Ke světu přistupujete prakticky a rozvážně, nebudete si tedy ani nyní lámat hlavu s něčím, co nemůžete ovlivnit, a naopak se vrhnete naplno do toho, v čem můžete sehrát důležitou roli. Krize vám navíc odhalí, kdo je vaším skutečným přítelem a kdo vás v nepříjemné situaci opustí. To sice bolí, ale je dobré si lidi kolem sebe protřídit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) rytíř pentaklů – Hvězda – 7 pentaklů

Jakkoli byli lidé ve znamení Vah prvním náporem pandemie pěkně zdrchání, duben už začínají s jasným odhodláním přinášet naději a optimismus těm, kteří to potřebují. Právě vy se stanete agenty upozorňujícími na příznivý vývoj situace, jakkoli bude pomalý. Připravte se na čekání a průtahy. Přesto se vám podaří udržet úsměv na tváři, který vykouzlíte i na tváři ostatních.

Štír (24. 10. – 22. 11.) král pohárů – 7 mečů – 8 mečů

Štíři jsou známí tím, že si s ledasčím poradí sami a nepotřebují pomoc druhých. V dubnu se dostanete svým blízkým pod kůži mnohem víc, než byste kdy čekali – a oni vám. Současná situace přímo působí na vaši potřebu volnosti a svobody, a tak pociťujete úzkost, kterou se vám nedaří potlačit. Spadne vám tedy maska obvyklé mazanosti a přetvářky, neporazitelnosti, kterou tak rádi nosíte, a ukážete se lidem kolem takoví, jací opravdu jste. Na konci dubna z toho vyjdete s mnohem hlubšími a upřímnějšími vztahy.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 8 mečů – 8 pentaklů – 9 holí

I Střelci pomalu ztrácí naději a víru v lepší zítřky, což je u tohoto znamení opravdu překvapivé. Nutnost nevídat se s blízkými, po kterých se vám stýská, si však vybírá svou daň. Teď se potřebujete sebrat a přistoupit k situaci s velkou sebekázní a sebekontrolou. Svědomitě a vědomě se zaměřte na své vnitřní nastavení a každý den ho úmyslně posouvejte směrem k svému přirozenému optimismu. Je normální cítit se ohroženě, ale nemějte přehnaný strach a nepanikařte. Všechno se zlepší.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) královna mečů – 2 meče – 9 pentaklů

V současné situaci je pro Kozorohy nejdůležitější zachovat si jasnou hlavu. Nenechte se rozhodit tím, co se hrne ze zpráv. Nenechte se ovlivnit názory a panikou nikoho jiného, řiďte se jako vždy vlastním rozumem. Vědomě se zaměřte na všechny příznivé okamžiky, ať už půjde o jakoukoli maličkost. Dobrou ranní kávu u okna, knížku před spaním, příjemnou horkou sprchu nebo podařený oběd. Radujte se, kdykoli to půjde. Ty horší chvíle pak bude snazší snášet.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Nejen Kozorohům udělá horká sprcha dobře. Vychutnejte si tyto chvíle s radostíFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 8 pentaklů – Viselec – páže pentaklů

Ve Vodnářích se začátkem dubna projeví jakási nečekaná koncentrovanost a svědomitost. Čím déle ale bude současný nouzový stav trvat, tím hlouběji se začnete propadat do stagnace, rezignace a letargie. Nestavte se do pozice oběti. Najděte své pravé já, které je sebevědomé, je si jisté všemi svými kroky a rozhodnutími, s nadšením přistupuje ke každé příležitosti a má svoji (pěkně tvrdou) hlavu. Energie máte pořád dost, tak si to nenechte přerůst přes hlavu a využívejte ji.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Luna – eso pentaklů – rytíř pentaklů

Citlivé Ryby neprožívají zrovna lehké časy a v dubnu bude bohužel pochmurnější nastavení pokračovat. Navíc empaticky přejímají smutky druhých, a tak se není co divit, že právě u tohoto znamení často dochází k rozvoji depresivních stavů. Budete potřebovat podporu svých nejbližších, kteří vás namotivují a ukážou vám, že ne všechno je tak černé, že je kolem pořád spousta příležitostí, kterých se můžete chytit. Ryby, ponořte se do svých talentů a zrealizujte to, co tak dlouho odkládáte – teď je ten pravý čas.

Pro ulehčení snad všem znamením máme tipy, jak v této době, kdy jsou školy zavřené, zabavíte své ratolesti.

Reklama

Načítám