Hlavní obsah

Výklad z karet: Co čeká v květnu vaše znamení?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Květen je měsícem lásky a náklonnosti. Všechno kvete a jaro se již plně ujalo vlády. Bude vám kromě počasí tento měsíc nakloněn? Více vám prozradí tarotové karty.

Článek

Kdy se můžete těšit na úplněk? Čeká vás 18. května a ponese se ve znamení Štíra. Co to znamená? U žen se často dostavuje překvapivě bolestivá a silná menstruace. Stupňuje se ale i sexuální vzrušení, takže postelové zážitky budou zvláště silné a uspokojivé. Kromě toho úplněk ve Štíru naznačuje komplikovanější propojení na citové úrovni – o vlastních i cizích emocích se vám zkrátka nebude chtít mluvit.

Co dalšího květen přinese vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Velekněz – Královna pohárů – 8 holí

V květnu vás popadne jakýsi „záchvat“ uniformity a budete se snažit zapadnout do „stáda“ ostatních. To však pro Berany není ani trochu přirozené a ochuzují tím sebe i okolí. Pokud se tváříte jako někdo jiný, omezujete se tak a vaše okolí přichází o originální a jedinečnou osobnost. Ukažte pravou tvář, nebojte se být jiní – i jinakost je cestou k úspěchu. A pak už jen vyčkávejte na změny, které do vašeho života díky tomuto odvážnému rozhodnutí přijdou. Přestat se skrývat je vždycky úleva.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 2 hole – 7 pohárů – 3 meče

Býci mají jedno společné: nemají rádi změnu, dávají přednost stabilní rutině. Občas vás děsí škála příležitostí, která se před vámi otvírá a z níž si můžete vybírat, jak budete pokračovat v životě dál. Máte tolik možností a rozhodnout se jen pro jednu se zdá být takovým plýtváním! Pravda však je, že stačí dát na intuici a šestý smysl: jen jedna možnost je pro vás ta pravá, a pokud si vše dobře promyslíte, odhalíte ji. Ponořte se do sebe a naučte se znát své touhy a sny. Potom budete mít pokaždé, když si s něčím nebudete jisti, v sobě hlas, na který se lze spolehnout.

Foto: Billion Photos, Shutterstock.com

Býci získají šanci naučit se naslouchat své intuici a vnitřnímu hlasuFoto: Billion Photos, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Věž – 7 holí – Milenci

Květen pro vás nebude ideální navzdory blížícím se narozeninám: máte pocit, že se váš život hroutí. Pokazila se jedna věc a teď se to sype celé. A vy jen bezmocně stojíte uprostřed ruin a nevíte, co si počít. Zachovejte chladnou hlavu. Nepanikařte a bojujte za to, co je pro vás důležité. Nebojte se nechat jít věci, které za to nestojí, a ty, na kterých vám záleží, nepusťte z očí. A věřte, že až se situace zase stabilizuje, bude lepší než dříve. Zjistíte, komu opravdu můžete věřit a na koho je spolehnutí.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Král pentaklů – 10 mečů – rytíř mečů

Budete pěkní paličáci, což pro Raky rozhodně není typické. Vzali jste si do hlavy, že když se před vámi objeví překážka, jedinou možností, jak se zachovat, je jít dál. A když budete dostatečně vytrvalí, prostě se dostanete skrz, porazíte ji. Je načase si uvědomit, že není třeba narazit hlavou do zdi, často se dá situace také obejít. Nestyďte se přiznat svou „porážku“, uznat mýlku je přece moudré a odvážné.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 6 pohárů – 6 pentaklů – Král pentaklů

Jakkoli jsou Lvi velkorysí, když někoho zavrhnou, bývá to nezvratné. Již před časem jste dveře do svého života uzavřeli před otcovskou figurou – nemusí to být přímo otec, ale někdo, jehož úsudek je pro vás důležitý. Zklamal vás a vy jste ho odstřihli. A teď máte pocit, že vám chybí. Otevřete mysl a najděte k němu cestu zpět. Vraťte ho tam, kam patří. Odvděčí se vám tím, že vašemu životu navrátí balanc, protože dorovná misky vah. Upozaďte své ego a i v květnu dejte průchod lví velkorysosti.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lvi, nebojte se přijmout zpět do svého života zavrženou otcovskou postavuFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Císař – 4 pentakly – Svět

Se začátkem jara jste začali pilně pracovat na tom, abyste se dostali k svému cíli – splnit si sny. Zdá se ale, že jste trochu zapomněli na blízké, které jste z nedostatku času tak nějak vyškrtli z diáře. A teď si nemáte zasloužené volno a příjemné zážitky s kým užít. Co to znamená? Je čas zamyslet se, co je opravdu důležité a co zase tolik ne. Srovnejte si priority dřív, než bude pozdě. Když uznáte vinu, blízcí omluvu jistě přijmou a odpustí vám dočasné zanedbávání.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 8 pentaklů – 7 pentaklů – Milenci

V květnu si pěkně máknete. Pracujete na tom, abyste dosáhli něčeho, co má pro vás obrovskou důležitost, a vložili jste do toho hodně času a energie. Držíte se svého snu, třebaže se vás už mnozí pokusili odradit. Pokračujte v tom! Čím víc úsilí do úkolu vložíte, tím větší se vám dostane satisfakce. Naučíte se přitom mnoho nového, což pro vás bude možná největším přínosem. A navíc si dokážete, že se na sebe můžete spolehnout, že si můžete věřit. A zvýšení sebevědomí vám jen prospěje.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 2 hole – 10 mečů – Páže mečů

Štíři jsou známí svým zápalem a vášní – a ty váš život ovládnou i v květnu. Rozvinula se u vás jakási posedlost – máte obrovskou touhu plánovat a vědět, co dál. Chcete být připraveni na všechno, aby vás nic nemohlo zaskočit. Tak se zastavte a pochopte, že to nejde. Svět nelze pevně nalinkovat. Vymaňte se z téhle křeče a dopřejte si trochu volnosti a svobody k nádechu. Když pochopíte, že na něco se připravit nedá, více rozvinete schopnost improvizace, která je tak důležitá.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Naplánovat všechno dopředu nejde a Štíři by to měli tento měsíc pochopitFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 5 pohárů – Císařovna – 4 pentakly

Ne všechno se vždycky podaří. Litujete rozhodnutí, které jste v posledních dnech učinili – přijde vám, že jste si tím uškodili. A proto se snažíte nashromáždit všechno, co z vašeho života před oním rozhodnutím zbylo, a slepit to zpátky, abyste se vrátili zase na začátek. Nechte toho. Nebude to fungovat – nevstoupíš dvakrát do stejné řeky. Již učiněné rozhodnutí přijměte a stůjte si za ním. Jedině tak se posunete dál. Chyby nejsou zbytečné, je třeba je pochopit a poučit se z nich.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Ďábel – Kolo štěstí – 8 pohárů

Občas se stane, že člověk skončí ve slepé uličce a nemůže ani sem, ani tam. A právě tam jste teď vy: zaseknutí na jednom bodě, stojíte zmítáni náhodou a okolnostmi. Hlavní problém není v tom, že by se vám dělo nějaké příkoří – situace zraňuje vaše ego a přijdete si méně důležití a schopní, protože jste zvyklí mít všechno pod kontrolou. Pokud ale přijmete svůj osud a uznáte, že jsou síly, které nemůžete nijak ovlivnit, dospějete. Jakkoli to jde proti vaší přirozenosti.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 2 poháry – Smrt – 4 pentakly

Květen bude znamenat čas posunů a vývoje. Změna, která se ve vašem životě odehrává, je osobního ražení a nějakým způsobem vás uvádí do rozpaků. Nejste si jisti, zda dokážete tuhle část sebe samých přijmout a obhájit ji před sebou i před světem? Tak to zatím prostě nedělejte a vyčkejte, až na to budete mít. Až poté vám sdílení přinese kýžený pocit úlevy, míru a harmonie – teď byste byli jen vystresovaní a neklidní. Někdy se vyplatí prostě počkat.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 6 pentaklů – Slunce – 7 holí

Sluníčko vám dělá dobře. S jarem jste plní energie a nadšení a hledáte, do čeho byste je mohli investovat, do čeho se pustit. Co takhle pomoci někomu, kdo na tom není zrovna dobře? Zkuste si vybrat nějakou charitu nebo dobrovolnický spolek a pomozte jim – nejde ani tak o peníze, jako spíše o vynaložený čas a úsilí. Naučí vás pokoře a poznáte zajímavé lidi. A komunikačních dovedností nikdy není dost. Navíc je pro vás výpomoc těm méně šťastným něčím přirozeným, co máte v sobě.

A co přinese květen právě vašemu znamení? Chystáte se s jarem cestovat? Přečtěte si, jaké triky a kouzla vám zajistí bezpečný návrat.

Reklama

Načítám