Hlavní obsah

Vypečená dobrota: Zkuste krůtí stehna s citronem a tymiánem

Foto: autorka

Zkusíte si takto připravit zdravou a voňavou pochoutku?

Krůtí maso má ve světě zdravého stravování dveře dokořán. Pusťte si je na talíř i vy. Krásně vypečená stehýnka si zamiluje celá rodina.

Článek

S přípravou krůtích stehen se v kuchyni nezapotíte. Stačí k tomu jen jeden pekáč a občasné nahlédnutí pod jeho víko. My dnes zvolili variaci s tymiánem a šťouchanými bramborami.

Krůtí stehna se šťouchanými bramborami

Na 4 porce budete potřebovat: 2 krůtí spodní stehna, oříšek másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 3–5 větviček tymiánu, 2 citrony. Na šťouchané brambory: 800 g brambor, 3 jarní cibulky, oříšek másla, sůl, 2 lžíce nakrájené pažitky

Postup: Krůtí stehna osolte a opepřete ze všech stran. Na dno pekáče rozprostřete pár kousků másla a položte do něj krůtí stehna. Obložte plátky citronu. Měly by být tak 2 centimetry silné. Přidejte větvičky tymiánu. Podlejte vodou do výšky asi 3 centimetry a přiklopte. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 2 hodiny. Během pečení párkrát podlejte šťávou. Na závěr nechte pekáč asi 20 minut otevřený, aby se udělala kůrčička.

Oloupané brambory nakrájejte nadrobno, zalejte vodou, osolte a uvařte doměkka. Scezené brambory rozšťouchejte. Na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm kolečka jarní cibulky. Cibulku přidejte spolu s pažitkou k bramborám, dosolte, zlehka promíchejte a servírujte s upečenými stehny.

Je krůtí maso vaše oblíbené? Pak vám nemohou uniknout další dietní recepty anebo tip na pečenou krůtu podle našich babiček.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.