Hlavní obsah

Vypečená dobrota: Zkuste krůtí stehna s citronem a tymiánem

Foto: autorka

Zkusíte si takto připravit zdravou a voňavou pochoutku?Foto: autorka

Reklama

Krůtí maso má ve světě zdravého stravování dveře dokořán. Pusťte si je na talíř i vy. Krásně vypečená stehýnka si zamiluje celá rodina.

Článek

S přípravou krůtích stehen se v kuchyni nezapotíte. Stačí k tomu jen jeden pekáč a občasné nahlédnutí pod jeho víko. My dnes zvolili variaci s tymiánem a šťouchanými bramborami.

Krůtí stehna se šťouchanými bramborami

Na 4 porce budete potřebovat: 2 krůtí spodní stehna, oříšek másla, sůl, čerstvě mletý pepř, 3–5 větviček tymiánu, 2 citrony. Na šťouchané brambory: 800 g brambor, 3 jarní cibulky, oříšek másla, sůl, 2 lžíce nakrájené pažitky

Postup: Krůtí stehna osolte a opepřete ze všech stran. Na dno pekáče rozprostřete pár kousků másla a položte do něj krůtí stehna. Obložte plátky citronu. Měly by být tak 2 centimetry silné. Přidejte větvičky tymiánu. Podlejte vodou do výšky asi 3 centimetry a přiklopte. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte 2 hodiny. Během pečení párkrát podlejte šťávou. Na závěr nechte pekáč asi 20 minut otevřený, aby se udělala kůrčička.

Oloupané brambory nakrájejte nadrobno, zalejte vodou, osolte a uvařte doměkka. Scezené brambory rozšťouchejte. Na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm kolečka jarní cibulky. Cibulku přidejte spolu s pažitkou k bramborám, dosolte, zlehka promíchejte a servírujte s upečenými stehny.

Je krůtí maso vaše oblíbené? Pak vám nemohou uniknout další dietní recepty anebo tip na pečenou krůtu podle našich babiček.

Reklama

Načítám