Hlavní obsah

Z šatníku krátkovlásky: Co jim sluší a co si můžou dovolit?

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Reklama

Vlasy jsou korunou krásy, ale kdo říká, že musejí být dlouhé? Krátké účesy umějí být moderní a šik, jen se jim musí malinko přizpůsobit šatník. Jakých zásad se tedy držet?

Článek

Radikální sestřih dokáže změnit celou image. Až se rozhodnete v kadeřnictví seznámit se svým druhým já, může se stát, že oblíbené boyfriend džíny a oversized svetr vám už zkrátka nebudou slušet. Krátké vlasy propůjčí své nositelce mladistvější vzhled, ale v kombinaci se špatným outfitem také lehce klukovský look. Jestli se podobného efektu chcete vyvarovat, naučte se ovládat jednoduché triky, které z vás udělají pravou dámu i s frizurou na ježka.

Lekce make-upu 

Pamatujte, že nový účes snese velmi výrazné líčení, aniž byste působily vulgárně. Nebojte se tedy kouřových stínů, nápadné tvářenky či silnějšího konturování. Pokud vás malování nebaví a přijde vám jako ztráta času, vsaďte alespoň na rtěnku v pestřejší barvě. Aplikace zabere jen pár vteřin a celkovému looku přičte spousty plusových bodů navíc.

Foto: Tata Mamai, Olga Ekaterincheva, Shutterstock.com

Obličej krátkovlásek unese mnohem více make-upu. Na denní nošení postačí jen výrazná rtěnka či dobře pigmentovaný balzámFoto: Tata Mamai, Olga Ekaterincheva, Shutterstock.com

Svěží elegance

Zkuste nahradit obyčejná trička asymetrickými střihy, topy bez ramínek nebo halenkami s volnými zády. Rafinovaně odhalená kůže zažene i ty poslední maskulinní rysy a případné pochybnosti o vlastní přitažlivosti se rozplynou hned, jakmile se zahlédnete v zrcadle. Další skvělou zprávou je, že i když jste se s dlouhými vlasy v černém oblečení ztrácely, nyní v něm naopak vyniknete.

Foto: Nataliia Melnychuk, Spaskov, Shutterstock.com

Netradiční střihy a černá barva dají účesu vyniknoutFoto: Nataliia Melnychuk, Spaskov, Shutterstock.com

Detaily, na kterých záleží 

Odvážné šperky už nenechávejte schované v šuplíku s přesvědčením, že se jednou budou hodit na karneval. Nápadné náušnice, masivní náhrdelníky i velké náramky podtrhnou vaši ženskost stejně jako hluboké výstřihy. Právě tyto ženské elementy dokonale zafungují také v kombinaci krátkých vlasů a outfitů v pánském stylu, kterých byste se jinak musely nejspíš úplně vzdát.

Foto: Gromovataya, William Moss, Shutterstock.com

Neodpusťte si ani extravagantní šperky – dodají vám na ženskosti Foto: Gromovataya, William Moss, Shutterstock.com

Pokaždé jiná 

Rebelské účesy přímo vybízejí k experimentům v šatníku. Vyzkoušejte křiklavé odstíny i bláznivé vzory a nevyhýbejte se ani extravagantním brýlím, ať už dioptrickým, slunečním, nebo těm „falešným“. Možná budete překvapené, jak moc vám výrazné obroučky najednou padnou. Šmrncovní záležitost jsou pak klobouky se stylovým rozcuchem.

Foto: HighKey, Look Studio, Shutterstock.com

Nemusíte se bát, že vám šaty přestanou s krátkým účesem slušet a tabu už nepředstavují ani velké obroučky brýlí Foto: HighKey, Look Studio, Shutterstock.com

A co vy, máte krátké vlasy a změnily jste kvůli nim šatník? 

Reklama

Související témata:

Načítám