Hlavní obsah

Začíná čínský rok Psa! Co přinese? Hlavně klid a žádné velké změny

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Právě dnešním dnem končí starý lunární rok ohnivého Kohouta a začíná rok nový, tentokrát pod nadvládou zemského Psa. Co od něj můžete očekávat?

Článek

Lunární kalendář se s tím naším nekryje, proto se například v Číně Nový rok slaví jindy – letos je to dnes, tedy 16. února. Právě začíná nadvláda nového znamení čínského horoskopu: Psa. Ten bude spolu s živlem země kralovat až do 4. února 2019 a pak bude vystřídán znamením Vepře. Co vám zemský Pes přinese do života?

Znamení harmonie a uspořádanosti

Ve stručnosti se dá říct, že to s námi vypadá dobře. Pes je totiž znamením organizované a harmonické energie, přetváří neuspořádaný chaos a neklid na něco mnohem příjemnějšího a uklidňuje situaci. Těmito silami působí nejen na svět jako celek, ale i na jednotlivce. V následujících měsících byste se tedy měli dočkat jakéhosi duševního zklidnění a harmonie. Přestanete mít pocit, že vám neustále něco chybí, že něco nestíháte a musíte se za něčím hnát. Najednou zjistíte, že je vám dobře tam, kde jste.

To samozřejmě nenahrává velkým ambicím a novým projektům, ale spíše poklidnému rodinnému životu. Rok zemského Psa vás naučí zbrzdit a docenit přítomný okamžik. Víc si všímat toho, co je, než toho, co byste mít chtěli. Pracujte na rodinné pohodě a užívejte si, protože tento lunární rok k tomu přímo vybízí.

Věrnost a empatie

Kromě toho je Pes symbolem věrnosti, což jen umocňuje aspekty zmiňované v předchozím odstavci. Rok 2018 bude proto obdobím stability: rodiny budou více zůstávat pohromadě, lidé budou méně odcházet ze zaměstnání a i ekonomická situace bude celkově stabilnější.

Pes také posiluje empatii a schopnost vcítit se do druhých, což snižuje potenciál bezdůvodných konfliktů a svárů. I jedinci, kteří mívají s pochopením bližních velké potíže, snáz porozumějí, co si lidé v jejich okolí myslí a co cítí. Spolu s vnímavostí rozkvete v tomto roce i intuice. Něco vám našeptává, ať dneska tam a tam raději nechodíte? Raději poslechněte.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Pes je znamením věrnosti a stability a rodinné vztahy jen pokvetouFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Rok rozvoje

Když se Pes spojí s živlem země, znamená to rozkvět intelektuálních schopností a touhu po sebezdokonalení. Ačkoli znamení Psa není příznivcem velkých změn a novinek, zároveň pozitivně působí na schopnost pamatovat si a přijímat informace. Rok Psa tak bude přát osobnímu rozvoji a osvojování nových dovedností – všechno to půjde snadněji.

S tím se pojí větší tendence uchylovat se do samoty a zkoumat vlastní nitro. Lidé pocítí určitou touhu stát se lepšími a nebude jim vadit občas strávit chvíli jen sami se sebou, aby si srovnali myšlenky i preference. Díky této introspekci však na povrch nevyhnutelně vylezou i kostlivci dobře ukrytí ve skříních. Může se proto zdát, že vám zkoumání vlastního nitra na první dobrou nic příjemného nepřináší, výsledek se ale projeví v dlouhodobém měřítku.

Na co dávat pozor

Přes všechny přednosti má znamení Psa také slabiny – například nezměrnou tvrdohlavost. Dávejte tedy pozor, abyste se nehnali za svou pravdou příliš zběsile a na svém netrvali zbytečně zarputile.

Následující rok vás také bude nabádat k jistému konzervatismu. Stabilita a harmonie mají svoje hranice a nesmějí se zvrhnout v zatuchlost a neochotu otevřít mysl a vyjít z komfortní zóny. V roce Psa se k poznávání nového budete muset dost nutit, tak na to vědomě myslete a nezabydlujte se příliš v jedné škatulce. Neznámé věci jsou pro Psa na první pohled špatné a odmítá je, popřete tedy tuto tendenci a novým zkušenostem naopak říkejte ano.

Posledním důležitým aspektem znamení Psa je jeho spravedlnost a poctivost, které během následujícího roku posílí ve všech lidech – i to bude změna k lepšímu pro celou společnost. Nic ale nepřijde samo a musíte na jejich podpoře tvrdě pracovat. Nebojte, Pes vám to trošku usnadní.

Těšíte se na nastávající lunární rok?

Reklama

Související témata:

Načítám