Hlavní obsah

Zahoďte žehlicí prkno! Už ho nebudete potřebovat

Foto: Tefal

Foto: Tefal

Reklama

Také to znáte? Pondělní ráno, spěcháte do práce, čeká vás náročný den a vy chcete jednoduše vypadat skvěle. Jenže vaše oblíbená halenka je pomačkaná. Musíte vytáhnout žehlicí prkno, rozložit ho, připravit žehličku... Chyba! Už nemusíte!

Článek

Podle průzkumů prý žehlení lidé věnují v průměru hodinu týdně. Nicméně ani to vás leckdy neuchrání od situace, že svůj oblíbený kousek oděvu vytáhnete ze skříně pomačkaný. Navíc často halenku či košili, kterou ráno nutně potřebujete, nakonec najdete nevyžehlenou na hromadě prádla, sundaného večer ze šňůry. Také vás otravují všechny přípravné úkony, které musíte udělat, než se pustíte do samotného žehlení? Co s tím?

Moderní doba si žádá rychlost

„Žehlicí prkno už dnes opravdu není potřeba. S pomačkaným prádlem vám rychle a bez zbytečně dlouhé přípravy pomohou napařovače oděvů,“ vysvětluje Zuzana Balík Šólyová, produktová manažerka značky Tefal.

Šikovným pomocníkem do domácnosti je zejména ruční varianta těchto napařovačů. Účinně a rychle odstraní nejen veškeré záhyby, ale i většinu pachů, díky páře bude oblečení navíc dezinfikované. Nic nevytahujete, nerozkládáte, nepřipravujete, prostě ho vyndáte ze skříně, zapnete tlačítko, a oděv pověšený třeba na ramínku je během pár sekund jako nový. Nevadí, že vám za deset minut jede autobus. „Doba žehlení už je passé, dnes se paří a napařuje,“ dodává Zuzana Balík Šólyová.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Tefal Access Steam Care účinně a rychle odstraní veškeré záhyby, pachy, a ještě zvládne oblečení dezinfikovat díky páře. Nepotřebujete žehlicí prkno, čímž šetříte místo a čas s jeho obvyklým rozkládáním. Cena 2599 Kč. Tristar ST-8916 je praktický ruční napařovač oděvů a textilií. Trvalým výstupem páry odstraní nejen záhyby na látce, ale i bakterie a roztoče. Oceníte u něj především rychlé nahřátí za 35 sekund. Cena 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ruční napařovač oděvů ETA Victoria 02709000 vám pomůže pomocí horké páry při posledních úpravách oděvu. Je ideální i pro údržbu kabátů, které můžete ošetřovat pouze suchým čištěním. Cena 999 Kč. Ruční napařovač Princess 332846 vás zaujme funkcí rychlého nahřátí za pouhých 40 sekund. Je vhodný i pro žehlení hedvábí, záclon a potahů. Oceníte ochranu proti přehřátí i integrovaný háček na dveře. Cena 1299 KčFoto: Archiv firem

S párou jde všechno snáz

Jak i název těchto domácích pomocníků napovídá, pára je pro pohodlné žehlení zásadní. Zvláště bojujete-li se sklady a pomačkanými místy u tak neoblíbených kousků, jako jsou pánské košile. „Samotné žehlení košil je nejlepší, když je látka lehce vlhká,“ radí Václav Kotyk ze Suit & Me.

Přesně toho dosáhnete právě díky páře. Ta si také poradí i s citlivými či i nepoddajnými látkami, využít ji navíc můžete nejen na oblečení, ale v celé domácnosti. Oživí a vyhladí závěsy pověšené na oknech nebo vyrovná potahy na gaučích. To klasická žehlička rovněž nezvládne. Když navíc žehlíte oděv ve svislé pozici, minimalizujete riziko pomačkání ostatních částí oděvů.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Napařovač oděvů Domoclip DOM364, s výkonem 1200 W, nádržka o objemu 250 ml, vertikální i horizontální napařování, 10 minut intenzivního paření a parní impulz, stálý výstup páry 25 g/min. Cena 899 Kč. Tefal Ixeo kombinuje funkce žehličky a napařovače oděvů. Je složen z žehličky, napařovače a žehlicího prkna Smart Board, které umožňuje tři pozice pro dokonalé výsledky. Připraven k použití je za pouhých 45 sekund. Cena 7299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Napařovač oděvů Bredeco, s výkonem 1500 W a možností být 60 minut v provozu vyhoví i vysokým nárokům, má nádržku na 1,7 l vody, 120 cm dlouhou teleskopickou tyč a 145 cm dlouhou hadici. Cena 1305 Kč. Profesionální napařovací žehlicí systém SteamOne PRO2000 je připraven k použití za jednu minutu a disponuje nádržkou na vodu o objemu 2,5 l. Účinně eliminuje pachy, dezinfikuje a nabízí plynulou regulaci intenzity páry. Cena 8299 KčFoto: Archiv firem

Malý a šikovný i luxusní 3 v 1

Vybírat můžete ze dvou základních typů. Ruční napařovací žehlicí systém je nejpohodlnější a nejmenší řešení. Oceníte u něj snadnou manipulaci a využijete ho v domácnosti i na cestách. Jeho výkon je ale o něco nižší než u jeho většího bratra – napařovače se stojanem. Stejně tak kvůli malé nádobě budete muset častěji doplňovat vodu.

Vertikální napařovač se stojanem je větší a má zabudovaný věšák pro zavěšení oděvu. Větší zásobník na vodu umožňuje delší žehlení, díky vyšší produkcí páry s ním ale vyžehlíte i nejhůře žehlitelné věci.

A pokud máte pocit, že i to je pro vaši domácnost málo, nezoufejte. Pořiďte si produkt, který kombinuje 3 v 1 – je složen ze žehličky, napařovače, a navíc i žehlicího prkna, které umožňuje i vertikální napařování. Uspoří vám místo a je dostatečně flexibilní pro pohodlné žehlení všech druhů oděvů.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Vertikální parní stanice Clatronic TDC 3432 jednoduše a účinně odstraňuje pomačkání tkanin. Jemná pára prodlužuje životnost oděvů. Plná nádrž vydrží až na 40 minut práce. Je vhodná i pro jemné tkaniny. Cena 2699 Kč. Singer SWP 02 umožňuje snadné vyžehlení oděvů a díky unikátnímu systému zavěšení a napnutí oděvů i maximální účinek. Má rychlý start i funkci automatického vypínání přístroje při delší nečinnosti. Cena 2099 KčFoto: Archiv firem

A jaký způsob žehlení nejvíce vyhovuje vám?

Reklama

Související témata:

Načítám