Hlavní obsah

Jaká je ideální velikost penisu? Možná vás to překvapí, ale nic takového vlastně neexistuje

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Foto: Pressmaster, Shutterstock.com

Reklama

Penis je velmi často první věc, na kterou muži hned po probuzení sáhnou. Je pro ně mimořádně důležitý, tak řeší i jeho vzhled, délku i šířku. Proč jim na něm tak záleží a co si doopravdy myslí ženy?

Článek

Velikost i tvar penisu jsou často přeceňovány a zbytečně démonizovány. Studií na toto téma proběhlo už bezpočet a jak píše například magazín Health, nic jako dokonalý či ideální penis neexistuje. Tak jako jiné části těla se liší tvarem, šířkou i délkou. Přesto má mnoho mužů obavu, zda je právě jejich orgán dokonalý, pocity nejistoty či sníženého sebevědomí.

  • Většina průzkumů a studií se shoduje, že průměrná délka ztopořeného penisu se pohybuje mezi 14 až 15 centimetry. V ochablém stavu je to pak zhruba 9,5 cm.

Jaké penisy chtějí ženy

Navzdory těmto zjištěním až 68 % mužů touží po větším penisu, částečně kvůli mylným představám jak o běžných rozměrech, tak i o očekávání žen. Studie zveřejněná v roce 2015 zjistila, že mnozí pánové velmi přeceňují preference své partnerky ohledně velikosti i tvaru mužského přirození a způsobuje jim to úzkosti.

Vědci přitom naopak zjistili, že některé ženy dávají přednost partnerovi s menším penisem, protože příliš velký úd pro ně může být i zdrojem bolesti. Nejběžnější tvar penisu je lehce zahnutý, připomínající banán, přičemž špička některých se naklání vlevo, jiných vpravo. Mnoho partnerek preferuje raději úd kratší a širší než příliš dlouhý.

Důležité je vědět, že s věkem může citlivost nervových zakončení na penisu klesat, pak ke vzrušení nedojde tak snadno jako v mládí. O dalších zajímavostech ohledně mužských genitálií a výkonnosti v sexu se na svém blogu zmiňuje také britská sexuální guru Tracey Cox. Co ji zaujalo?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Kdyby muži tušili, co si ženy myslí o penisech, možná by byli velmi překvapení…Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Jak dlouho trvá erekce

„Průměrný muž ve věku od dvaceti do čtyřiceti let může mít erekci asi 40 minut až hodinu. S přibývajícím věkem se dá považovat za štěstí i pouhých pár minut,“ říká Tracey Cox. Navíc platí, že vinou stárnutí penis nevyprodukuje tolik tekutiny jako dříve. Zajímá vás, zda se se ztopořeným penisem obtížně močí? Ano. Erekce uzavírá průchod do močového měchýře, aby tam při orgasmu nepronikl ejakulát.

Co značí velká varlata

Má partner velká varlata? Možná na něj sedí teorie, že potřebuje víc sexu (v porovnání s muži s menšími varlaty o celých 30 procent) a také častěji podvádí. Alespoň to tvrdí vědci z norské Univerzity v Oslu, jejichž studii uveřejnil britský deník Daily Telegraph. Při pohlavním vzrušení však mají varlata tendenci se zvětšovat, tak ať nemáte o partnerově věrnosti zkreslený úsudek!

Vzrušení versus erekce

Myslíte si, že na partnerovi vždy poznáte, že je vzrušený? Nemáte tak docela pravdu. „Vzrušení a erekce není jedno a totéž. Muž může mít orgasmus bez jakéhokoli pociťování touhy,“ říká Tracey Cox. A naopak, může být pocitově velmi vzrušen, ale penis až tak pevný být nemusí.

Jak na ještě víc vzrušení

Někteří muži si při masturbaci stimulují prstem (většinou malíčkem nebo malíčkem a prsteníčkem současně) kořen penisu v místě, kde je napojen šourek. Díky tomu se jim penis při každém tahu zhoupne či zatřese, což je nesmírně příjemné. Můžete to odkoukat a zařadit do milostného repertoáru a rázem se stanete lepší milenkou.

Jak dlouho trvá orgasmus

Orgasmy mužů bývají kratší než orgasmy žen. Typické mužské vyvrcholení trvá od pěti do dvaadvaceti sekund, přičemž rychlost ejakulátu během orgasmu je 45 kilometrů v hodině, což odpovídá pohybu žraloka ve vodě. Takový je závěr amerického Kinseyho institutu, podle něhož penis semeno v rámci jednoho vyvrcholení vystřelí třikrát až desetkrát.

Foto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Pro většinu žen jsou mnohem důležitější jiné věci než délka či tvar penisuFoto: Goran Bogicevic, Shutterstock.com

Záleží na velikosti penisu?

Penisy jsou menší, větší, buclatější, širší, tenčí… Příroda nenaděluje všem stejně. Například Číňan Wei Lin se dostal do Guinnessovy knihy rekordů za to, že jeho penis patří k těm nejmenším: tento pán nemá v rozkroku ani náprstek, je to jen několikamilimetrový výstupek nad varlaty.

Za muže s nejdelším penisem na světě se kdysi označil Roberto Esquivel Cabrera z mexického Saltilla, jehož mužství prý měří neuvěřitelných 48 centimetrů, ovšem oficiálně tento rekord nikdy uznán nebyl. Dalším podobným rekordmanem je Američan Jonah Falcon, který tvrdí, že jeho chlouba měří 34,5 cm.

Poznámka redakce: Tento článek byl aktualizován o nové informace.

Reklama

Načítám