Hlavní obsah
3,3
(250)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Chcete uvařit něco rychlého, jednoduchého, docela levného a zároveň chutného? Tyhle těstoviny všechno splňují a navíc máte většinu surovin vždy doma po ruce!

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g těstovin
  • 200 g sýra
  • 1 ks vejce
  • 70 ml smetany ke šlehání
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte podle návodu anebo použijte už vařené, které vám zbyly. Sýr můžete vzít podle chuti nebo namíchat druhy, které máte doma po ruce. Použít lze čedar, goudu, eidam, madeland i kousek krémového anebo plísňového sýra.

02.

Sýry nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno. Asi tři lžíce dejte stranou, zbytek smíchejte se smetanou a vejcem. Zapékací misku vymažte olejem.

03.

Těstoviny promíchejte se sýrovou směsí, podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte papriku a lístky tymiánu. Směs vložte do vymazané misky či pekáčku, povrch uhlaďte a posypejte sýrem, který jste si dali stranou. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a zapékejte asi půl hodinky. Hotové těstoviny podávejte se zeleninovým salátem.

Máte rádi rychlá a výživná domácí jídla? Vyzkoušejte zapečené těstoviny s mletým masem a rajčaty anebo pravý jednoduchý grenadýrmarš.

Reklama

Načítám