Hlavní obsah

Zapečené tortilly: Rychlá a skvělá pochoutka, když nestíháte!

Foto: Marcel Rozhoň

Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvuFoto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tortilly vám nesmí chybět ve spíži. Přijdou vhod pokaždé, když se vám nechce do velkého vyvařování, nebo pokud potřebujete něco rychlého pro nečekanou návštěvu. Zapečená variace je úžasná!

Článek

K tortillám můžete kromě avokádového dipu připravit i další variace. Zkuste třeba zakysanou smetanu smíchanou s prolisovaným stroužkem česneku a lžící nadrobno nasekaných čerstvých bylinek a troškou nastrouhané citronové kůry. Je vynikající!

Zapečené tortilly

Na 2 porce budete potřebovat: 4 tortilly, 200 g nastrouhaného čedaru, 1 konzervu tmavých fazolí, 3 rajčata, 1 lžičku rajského protlaku, 1 cibuli, 1 chilli papričku, olej, sůl, pepř. Na dip: 1 zralé avokádo, 1 rajče, citronovou šťávu, sůl, pepř

Postup: Na oleji orestujte nadrobno nasekanou cibuli. Po chvíli přidejte 3 nakrájená rajčata, protlak a nasekanou chilli papričku. Směs osolte, opepřete a nechte chvilku pod pokličkou probublávat. Pak do ní vmíchejte fazole, promíchejte a stáhněte z ohně.

Rozehřejte jinou pánev a vložte do ní placku tortilly. Posypte ji nastrouhaným sýrem, přidejte vrstvu fazolí, pak opět přisypte sýr a navrch dejte druhou placku. Placky můžete na chvilku něčím zatížit. Pak je pomocí obracečky otočte a ještě chvilku pečte. Stejným způsobem připravte i zbylé dvě placky. Tortilly podávejte s dipem. Na ten rozmačkejte vidličkou zralé avokádo, přidejte k němu nadrobno nasekané rajče, promíchejte a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Tip: Do fazolové směsi můžete přidat ještě na kolečka nakrájenou pikantní klobásu.

Docházejí vám nápady na večeře? Zkuste tortillu s hummusem nebo se špenátem!

Milujete tortilly, ale už vám docházejí nápady, čím je plnit? Skvělý je hummus nebo špenát.

Reklama

Načítám