Hlavní obsah

Zaspala jste? Tipy na rychlé účesy!

Foto: Zbyněk Prokop

S fénem nebo žehličkou to jde snadnoFoto: Zbyněk Prokop

Reklama

1. díl - Znáte to, večírek se sice vydařil, ale ráno vás probudí snad jen rána do hlavy nebo velmi trpělivý partner. Co teď, když máte jen pár minut na to, abyste ze sebe udělala seriózní krásku, která má mít vše a zejména vlasy pod kontrolou? Zkuste naše videotipy na účesy, které zvládnete v rekordním čase!

Článek

První pomoc!

Vždy připravena! To je heslo, kterým je potřeba se v takové chvíli řídit. Stejně jako mají skauti KPZ (krabičku poslední záchrany), nesmí vám doma chybět tyto šikovné věcičky: „Mějte v koupelně po ruce pár natáček na suché zipy nebo nahřívací natáčky. Nutností je i fén na vlasy nebo foukací kulma, podle toho, co komu vyhovuje, a lak," popisuje kadeřnice Monika Štětková. Co se týče stylingových přípravků, doporučuje odbornice tekuté tužidlo.

Snadné účesy pro dlouhé i krátké vlasy se můžete naučit z přiloženého videa zde:

{stream-video}

Jak zkrotit dlouhé vlasy

Jako dlouhovláska z vlastní zkušenosti vím, že máme oproti krátkovláskám obrovskou výhodu. Dáme vlasy do culíku nebo skřipce a jde se! Ale i tak není culík jako culík. Pokud nechcete ztratit pověst opečovávané elegantní dámy, dejte opět na naše tipy. Ráno můžete vlasy rozčesat kartáčem a na konce aplikovat tekuté tužidlo. Kadeřnice doporučuje např. thermo fixing spray Pli od L'Oréal. A pak vlasy přefoukat přes kulatý kartáč.

„Zručnější dámy zvládnou třeba rychle natočit vlasy na nahřívací natáčky, a pak je stačí přelakovat," radí Monika Štětková. Další variantou, třeba při čištění zubů, jsou natáčky na suché zipy. Vlasy nastříkejte tužidlem, natočte a případně 5 minut zasušte fénem. Nakonec upravte prsty do požadovaného tvaru a zafixujte lakem na vlasy.

Vlnám dodejte hloubku

Na dlouhé vlnité vlasy jsou nejlepší přípravky na oživení určené právě pro tento typ vlasů. Kadeřnice radí: „Je dobré mít nachystanou vodu v rozprašovači, vlasy lehce navlhčit a pak vybrat na jemné vlasy stylingovou vodu (např. Shine curl spray) a na silnější a sušší vlasy krém na vlny.Namačkejte je do vlasů a případně zasušte fénem s difuzérem. Rychlým řešením může být i vlasy úplně rozkartáčovat v předklonu. Pak je lehce natupírujte od kořínků a stáhněte do culíku nebo drdůlku.

Foto: L'Oréal

Pomozte si fixačními přípravkyFoto: L'Oréal

Rovné vlasy dolaďte žehličkou nebo kartáčem

Rychlou variantou pro úpravu rovných vlasů je žehlička na vlasy nebo kartáč, který vypadá podobně jako žehlička. Jsou to takové kleště se štětinami. Rozhodnete-li se pro tuto variantu, je třeba vlasy lehce navlhčit a použít fén. Před žehlením ošetřetevlasy přípravkem, který má funkci tepelné ochrany. Po žehlení můžete použít olejíček na suché konečky. Dodá vlasům potřebný lesk.

Triky pro krátkovlásky

„Krátké efilované střihy stačí poupravit voskem nebo gelem do třapata," tvrdí Monika Štětková. Podle efektu, který si přejete, vyberte přípravek, který použijete. Pro lesklý efekt, jakoby mokrý, např. přípravek Fix Move, pro matný vzhled krém Sculpte z řady Homme od L'Oréal.

Dámy starších ročníků rády využívají také natáčky na suché zipy. Mějte na paměti, že vlasy prosychají rychleji za použití fénu, a to poté, co jste použily stylingový spray.

Praktické rady pro všechny

Pokud se používá kulma nebo žehlička na vlasy, je nutné vlasy předtím rozkartáčovat a zbavit je přebytečného laku, aby se pak do vlasů „nezapékal“. „Nedoporučuji používat pěnová silně tužicí tužidla, protože dle mé zkušenosti vlasy hodně slepí, obzvlášť když se použijí ráno na sucho," varuje kadeřnice.

Doufám, že ta uspěchaná rána odteď zvládnete už v pohodě. A jestli ne, tak se ozdobte neodolatelným úsměvem. Ten dodá každé tváři šmrnc!

Máte nějaké dotazy ohledně rychlých účesů? Nebojte se zeptat na info@prozeny.cz nebo v diskusi pod článkem. Kadeřnice je zodpoví v dalším článku. Už teď se můžete těšit na druhý díl, kde se naučíme zajímavé účesy na rande.

Reklama

Související témata:

Načítám