Hlavní obsah
3,3
(45)
 

Dopřejte si božskou kombinaci malinového chia pudinku a kakaové ovesné kaše (ani jedno se nevaří!). Poslouží jako zdravý dezert i výživná snídaně. Tenhle recept je bezvadný zejména pro lidi, kteří ráno nestíhají – vše totiž během chvilky připravíte už večer a ráno si jen pochutnáte (nebo sbalíte skleničku a posnídáte v práci).

5 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Na malinovou vrstvu
  • 1 hrst malin
  • 1 hrnek mléka
  • 3 lžíce chia semínek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/4 lžičky vanilkového extraktu
Na kakaovou vrstvu
  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Vločky (pokud nemáte jemné, trochu je pomixujte) smíchejte s mlékem, kvalitním kakaem, javorovým sirupem, medem nebo jiným sladidlem a špetkou soli.

02.

Čerstvé nebo mrazené maliny rozmačkejte vidličkou a vmíchejte tři čtyři lžíce chia semínek, sirup, mléko a vanilku. (Můžete zkusit i chia pudink s kokosem.)

03.

Obě směsi nechte alespoň čtyři hodiny nebo ještě lépe do druhého dne v chladu nabobtnat.

04.

Navrstvěte do misek nebo šroubovacích skleniček (jsou praktické, hlavně pokud snídáte až v práci nebo ve škole), dozdobte dalším ovocem a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Malinový chia pudink s čokoládovými vločkamiFoto: Jakub Jurdič

Tip: Mléko vyberte podle chuti, já jsem použila plnotučné kravské, ale skvělý je třeba mandlový nebo kokosový nápoj. Jak vyrobit rostlinné mléko? Máme univerzální recept.

Co nejraději snídáte? Jednoduché sendviče se sýrem a kouskem masa nebo spíše rýžovou kaši s jablky? Jistě oceníte i tři recepty s vejci.

Reklama

Související témata:

Načítám