Hlavní obsah
3,0
(573)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Bojíte se pečení bez mouky? V tomto případě nemusíte. Chlebíček jen z máku, vajec, banánů a tvarohu funguje parádně! Je krásně vláčný, plný živin a ještě to je ideální způsob, jak spotřebovat přezrálé banány. Jejich výhodou je, že už není třeba doslazovat!

5 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu na biskupský chlebíček
Těsto
  • 4 ks vejce
  • 2 ks banánu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 200 g máku
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 ks citronu
K výběru na případné doslazení
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 1 lžíce datlového sirupu
  • 2 ks datlí
  • 1 hrst rozinek
Článek

Postup

01.

Banány rozmixujte (já vše dělala přímo v nádobě mixéru). Postupně přidejte vejce, tvaroh, sůl, citronovou šťávu a kůru, skořici a mletý mák s jedlou sodou. Podle chuti doslaďte agávovým nebo datlovým sirupem či sušeným ovocem (skvělé jsou vypeckované datle a rozinky).

02.

Troubu vyhřejte na 180 °C. Těsto vlijte do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené formy na chlebíček.

03.

Pečte asi 40 minut, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta suchá. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a vyklopte.

04.

Podávejte jen tak nebo s obložením dle chuti: čerstvým sýrem, arašídovým máslem, domácím džemem nebo oblíbeným ovocem.

Tip

Banány vybírejte co nejzralejší, klidně i ty nahnědlé a přezrálé, chlebíček pak bude o to lepší a těsto nebude třeba přislazovat.

Jestli si dáváte záležet na tom, co snídáte, mrkněte i na recepty na dokonalé vafle na 3 způsoby, barevná zdravá smoothie nebo 3 vydatné snídaně, co vás zasytí na celý den!

Reklama

Načítám