Hlavní obsah

Žena se stále rostoucími prsy. Kam až to půjde?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jsou ženy, které by daly cokoli za trochu větší ňadra. Britka Fiona Hornby touží po pravém opaku. Její gigantická prsa jí doslova ničí život, navíc stále rostou. Žena trpí bolestmi, nemůže spát a prsa jí znemožňují i pečovat o sedmiměsíčního synka.

Článek

Snad žádná žena není se svým poprsím úplně spokojená, ale Fiona Hornby (25) tvrdí, že její obří ňadra jí v podstatě zničila život. Navíc se stále zvětšují a mladá maminka sedmiměsíčního chlapečka neví, kam až to může zajít. Už teď trpí obrovskými bolestmi zad a prsa má posetá ošklivou a bolestivou vyrážkou. „Jsem zajatkyní vlastních prsou,“ tvrdí Fiona.

Začalo to v deseti letech

Nejdřív byla Fiona dítě jako každé jiné, změnilo se to v jejích 10 letech, kdy jí začala růst prsa. Když končila základní školu, nosila košíčky velikosti C. Ve třinácti už to byla déčka, v jednadvaceti géčka a ve čtyřiadvaceti háčka. „Všichni se mi vždycky posmívali, že je vystavuju, ale co jsem měla dělat. Jen jsem chtěla nosit oblečení, které nosily všechny holky mého věku. Jenže ze mě byla vidět vždycky jen prsa,“ vzpomíná Fiona.

Ani dnes není její trápení u konce. V tuto chvíli mají její ňadra velikost J, ale nejhorší je, že to nejspíš není velikost konečná (Ňadra XXXXXL: Pohled na tyto extrémní hrudníky děsí!). „Prsa mi pořád rostou a rostou, jsou těžší a těžší,“ říká zoufalá maminka.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Fiona měla ve 13 letech prsa velkosti C, v 21 letech G a ve 24 letech H Foto: Profimedia.cz

Je to utrpení

Málokdo si podle ní je schopen uvědomit, jak velké utrpení tenhle hrudník způsobuje. „Mám tak strašné bolesti zad, že nevydržím stát víc než pět minut. Nemůžu spát, najít polohu je skoro nemožné. Nemůžu jít ani na procházku, po pár minutách umírám bolestí,“ popisuje Fiona. Gigantická ňadra se navíc hodně potí a jsou náchylná k vyrážkám.

Ňadra jí bohužel komplikují i mateřství. Synka nekojila, protože by ho mohla prsy udusit (podívejte se i na druhý extrém, tahle žena vydržela svoje dítě kojit 9 let). Držet dítě a zároveň podpírat prsa prostě nezvládla. „Nemůžu ho pořádně ani pochovat, nemohu ho k sobě přivinout,“ vysvětluje Fiona, která navíc nezadržitelně tloustne. Ještě v roce 2013 chodila pravidelně cvičit, na vysoké škole žila velmi aktivní život, jenže gigantické poprsí jí nyní neumožňuje jakýkoli pohyb. „A tak roste i moje váha. Je to začarovaný kruh. Kvůli ňadrům nemohu sportovat a hýbat se, tak tloustnu. A jak tloustnu, rostou i moje prsa,“ vysvětluje Fiona.

Foto: Profimedia.cz

Gigantické poprsí Fioně způsobuje velké bolesti zad a další problémyFoto: Profimedia.cz

Řešení existuje, ale…

Roky mladá žena přemýšlela, proč to tak je. V roce 2015 jí byla diagnostikována makromastie, což je termín pro nadměrné poprsí, které představuje zdravotní riziko. Řešení by lékaři pro Fionu měli – operativní zmenšení. Je to zákrok, po kterém mladá maminka zoufale touží, ale nemá na něj peníze. Plastická operace stojí 5500 britských liber (v přepočtu skoro 160 tisíc korun). Její poslední šancí je veřejná sbírka. „Tahle operace je moje jediná šance na záchranu. Díky ní bych mohla začít zase žít jako normální žena,“ říká Fiona s tím, že doufá, že se jí podaří peníze získat.

Příliš velká prsa mohou představovat problém, a nejen zdravotní. Proto si i Katka (38) nechala zmenšit prsa, a teď se líbí sama sobě.

Reklama

Načítám