Hlavní obsah

Ženatý muž je tabu! Nebo není?

Foto: Thinkstock

Ze začátku může být vztah se ženatým mužem jen samá radost a vzrušení. Jak dlouho to ale vydrží?Foto: Thinkstock

Reklama

Potkaly jste nejlepšího muže vašeho života. Má všechno, o čem jste kdy snily – a navíc, on miluje vás. Má jedinou, ale dost podstatnou chybu: není volný! Co teď? Rizika jsou jasná, nebo ne?

Článek

„Začala jsem si s ním jen pro zábavu. Flirt, nezávazný sex, zakázané ovoce. Jenže mi to přerostlo přes hlavu a zamilovala jsem se jako puberťačka. Nikdy mi s nikým nebylo tak dobře. Nikdy jsem nebyla tak šťastná. Vůbec nevím, co mám teď dělat. Nejsem přece potvora, která jen tak rozbije rodinu. Ale co když takového chlapa už nikdy nepotkám?“ ptá se zoufale čtenářka Adriana.

Láska, která přináší trable

Adriana se dostala do pěkné bryndy. Její přítel má manželku, o které příliš nemluví, a sedmiletého syna. Adrianu čeká buď bolestný rozchod, nebo nezáviděníhodné postavení „bokovky“. Poměr s ženáčem je ožehavá záležitost, která přináší spoustu nejistoty a výčitek. Potvrzuje to i psycholožka Jitka Douchová: „Pro hodně nezadaných žen je ženatý muž tabu jen do té chvíle, než se do něj zamilují a vznikne oboustranný vztah. Něco jiného je krátký sexuální románek bez nároku na další pokračování, něco jiného dilema, co udělat s láskou k muži, který není volný.“

Foto: Thinkstock

Zadaný muž rovná se budoucnost nejistá!Foto: Thinkstock

Vždycky ta druhá

Ze začátku můžou mít tajné schůzky svůj půvab. Kouzlo zamilovanosti je mocné a dovolí zapomenout na všechny pochybnosti. „Stejně už svoji ženu nemiluje!“ utěšuje se milenka. „Se mnou je konečně šťastný!“ Dříve nebo později se jí ale začne to věčné lhaní, schovávání a čekání zajídat. Komu by se líbilo být vždycky „ta druhá“?

„Pro single ženu je to emočně velmi složité. V neperspektivním vztahu ztrácí čas, který by mohla využít k hledání někoho jiného. Možná už sílí tikot jejích biologických hodin. Nemůže trávit s přítelem chvíle, o něž by stála nejvíc (víkendy, dovolená, Vánoce), je frustrovaná, žárlí na jeho život a začíná často vyvíjet tlak na své důležitější místo pod sluncem,“ říká Jitka Douchová. A tak se začne mluvit o rozvodu.

Brzy se rozvedu, jen co...

„Jen co se moje žena vzpamatuje po nemoci.“ „Jen co si děti zvyknou ve školce.“ „Buď trpělivá, lásko, už brzy jí všechno řeknu, a pak budeme jen spolu.“ Možná tomu sám věří a „tu druhou“ skutečně miluje, jenže rozvod není jen tak. Takový krok pro muže znamená, že bude muset řešit spoustu nepříjemných vztahových věcí (nepochybně by raději bojoval holýma rukama s medvědem). Bude muset měnit zavedené pořádky, které mu vlastně docela vyhovují. Rozhodně se do takového kroku nepohrne.

Foto: Thinkstock

Nechce se rozvést? To je hlavní riziko vztahu s ženatým mužem!Foto: Thinkstock

„Milenci si spolu skvěle rozumí, sex je také dokonalý, a tak mohou snít o společné budoucnosti. Realita manželského a rodinného života ale muže většinou dovede k procitnutí. Ve hře je boj manželky za něj, láska k dětem, nepřijetí jeho odchodu původními rodinami, rozdělení přátel do dvou bloků i dělení majetku,“ upozorňuje psycholožka Jitka Douchová.

A co když přece jen?

Občas se to stane: muž se skutečně rozvede a založí novou rodinu. Milenka se stává oficiální partnerkou a konečně může se svým vyvoleným jezdit na dovolené, trávit večery a mít s ním dítě. Musí ovšem počítat s tím, že pro část jejich okolí bude vždycky ta špatná, která odloudila ženatého muže. A co hůř: jako manželka se ocitá ve stejné roli, jako byla dřív její sokyně. Co když se zas objeví nějaká jiná, která mu tak skvěle rozumí? Nikdy nebude mít jistotu, že to, co její partner udělal už jednou, neudělá znovu.

Co tedy s tím? Vycouvejte z takového vztahu co nejdřív. A nejlepší je vůbec s ním nezačínat!

Reklama

Načítám