Hlavní obsah

Ženy a nevěra. Víme, kdy a proč je to do cizích postelí nejvíc táhne!

Foto: nd3000, shutterstock.com

Do nevěry ženy žene několik velmi důležitých životních situací. Víme, jaké jsou nejčastějšíFoto: nd3000, shutterstock.com

Reklama

Nevěrní bývají muži i ženy. Ale co žene právě ženy do postelí jiných mužů? Kdy mají k nevěře největší sklony a snadno podléhají touze? Jaké jsou rizikové faktory? Zjistili jsme to!

Článek

Obecně samozřejmě o nevěře platí, že nevzniká ze dne na den a bývá důsledkem dlouhodobě neřešených partnerských problémů. Jednoduše řečeno, co vám chybí doma, to si hledáte jinde. Ale někdy stačí malý vztahový problém, ovšem v kombinaci s rizikovými faktory z něj může být velký průšvih. Na tyhle „okolnosti“ tedy pozor.

1. Krizový věk? 35!

Nevěrné samozřejmě bývají ženy v jakémkoli věku, ale studie seznamky specializující se právě na mimomanželský sex, Victoria Milan, zjistila, že nejčastěji jsou to ženy kolem 35 let věku.

Pro odborníky to ale není nijak velké překvapení. „Sexuální energie ženy začíná po pětatřicátém roku života stoupat. Stává se náruživější, smyslnější, a dokonce prožívá silné orgasmy. Muž to však má obráceně, nejvyšší hladiny pohlavních hormonů dosáhne kolem pětadvacátého roku, pak už hladina klesá,“ vysvětluje vztahová koučka Hana Wolf ze Školy pro ženy.

Snadno se tak může stát, že se žena necítí v manželství uspokojená. A místo, aby tuto situaci řešila s partnerem, najde si milence. Tuhle teorii v podstatě potvrzuje i průzkum další internetové stránky Gleeden, která se specializuje na mimomanželské vztahy. Podle ní si celých 68 procent nevěrných žen hledá o dost mladší milence, a to především proto, že jsou v posteli výkonnější.

Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

Po pětatřicítce ženu nejvíc baví sex. Mužův zájem o něj však už často opadává. A to je zásadní problém!Foto: g-stockstudio, shutterstock.com

2. Na délce manželství záleží

Victoria Milan se zaměřila i na to, po kolika letech manželství se ženy nejčastěji vrhají do postelí mimo domov. Výsledky se liší podle zemí, někde to bývá už po 3,5 letech manželství, ale nejčastěji k nevěře dochází po sedmi až osmi letech od svatby.

I to je vcelku logické. Tohle totiž bývá okamžik, kdy už vztah a partnera vidíte skutečně bez růžových brýlí, něco máte za sebou, a dost často se stává, že už máte pod svou postelí zakopáno hodně nevyřešených sporů. A ty tam kvasí, až je z toho jakási těžko popsatelná nespokojenost. A v náruči milence, který má oči jen pro vás, se na to snadno zapomíná.

3. Ach, ty děti

Dalším krizovým faktorem bývá paradoxně narození dítěte. „Rodičovství bývá často začátkem partnerské krize. Muž se realizuje v práci, žena rodinou, ale chybí jim společné propojky,“ popisuje vztahová koučka Lucie Königová.

Už nemají jedny společné koleje, ale každý si jede po svých vlastních. Dostavuje se odcizení a frustrace (žena necítí partnerovu podporu, muž má pocit, že se žena stará jen o dítě a o něho ztrácí zájem…). „Nekomunikují a každý si žije v tom svém světě. Vztah pak nemá pevné základy a je náchylný i k nevěře,“ dodává Lucie Königová.

I proto se ženy velmi často dopouštějí nevěry po skončení mateřské, kdy je již tolik nezatěžuje péče o dítě. Pocit, že teď si mohou (a měly by) vše vynahradit, tomu všemu jen nahrává.

Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

Jiné zájmy, jiný pracovní režim, odcizení. Znáte to?Foto: VGstockstudio, shutterstock.com

4. Pracující muž

Velmi rizikovým faktorem bývá i situace, kdy je muž zcela pohlcen svou prací. V zaměstnání tráví mnoho hodin, i doma ale sedí u počítače a pracuje, k tomu případné služební cesty. Výsledek je, že s manželkou a rodinou tráví naprosté minimum času, což se samozřejmě projeví nejen na kvalitě vztahu, ale i na rozpoložení ženy.

Pokud se cítí opomíjená, ve srovnání s prací na druhém místě, má tendence si pozornost hledat jinde.

Souhlasíte, nebo vás napadají ještě další rizikové faktory, kvůli nimž bývají ženy nevěrné?

Reklama

Načítám