Hlavní obsah

Ženy čím dál víc vyhledávají sex na jednu noc. Proč?

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Kapitonenko, Shutterstock.com

Reklama

Ať se vám to líbí nebo ne, dnes žijeme ve světě, kde jsou milostné experimenty naprosto běžné, a to včetně příležitostných setkání na jednu noc. Proč je ženy vyhledávají čím dál víc? Může za to speciální gen!

Článek

Teď a tady neboli Život je krátký. I tak by se dala charakterizovat dnešní doba. Britská sexpertka Tracey Cox se pro britský bulvární deník Daily Mail nechala slyšet, že sex na jednu noc je na vzestupu – jednoznačně a bez debat. Odhaduje, že je něco takového důvěrně známé 70 procentům populace. A prý se tomu ani moc nediví. Někteří lidé v příležitostném milování vidí šanci na psychologickou podporu, ti další prahnou po možnosti vyzkoušet si nové, daleko odvážnější věci, než které praktikují se současnými nebo bývalými partnery. Máte to taky tak? A víte, odkud vaše touhy pramení?

Za všechno může příroda?

„Zatímco dřív se k tomuto druhu milování přiznávali spíš muži, ženy jim v posledních letech nejsou nic dlužné. Rozdíl mezi pohlavími je jen v tom, že větší počet pánů má druhý den po ránu pozitivnější pocity, dámy většinou trpí studem. Najdou se však i takové, které si náhodný sex vyloženě užívají a cítí se díky němu svobodné,“ nejprve objasňuje sexpertka s tím, že podle statistik je poměr nevěrníků a nevěrnic zhruba 60 ku 40.

Z tohoto počtu dam však až třetina patří k majitelkám genu DRD4. Tyto ženy nepodvádějí své partnery proto, že by snad tihle chlapíci byli impotentní, brali drogy, uchylovali se k domácímu násilí nebo páchali jiná zvěrstva. Koketu s DRD4 to zkrátka jen baví, a netrápí se proto s nějakou hloupou věrností.

Milenky pluku. Skutečně existují!

Například výzkum Newyorské univerzity potvrzuje, že pokud je DRD4 ve vaší DNA, jste náchylní k sexuálnímu dobrodružství a pořád vyhledáváte adrenalin. Také nemůžete odolat sexy muži, který se na vás byť třeba jen usměje v metru.

No tak dobře, rozbor své vlastní DNA nemáte a ani se o svoji genetickou výbavu nezajímáte. Že by se vás situace okolo „hurá sexu“ netýkala? Ještě zadržte. I široké boky zvěstují povahu tak říkajíc do větru, což ostatně potvrzuje další výzkum, tentokrát z univerzity v anglickém Leedsu.

Geny negeny, tamní vědci prohlašují, že obvod ženských kyčlí a sexuální historie spolu úzce souvisí. Ženy s širšími boky totiž hlásí, že si příležitostného sexu užívají častěji a více než jejich kolegyně s úzkými proporcemi. Prý v tom podle výzkumníků hraje roli podvědomý strach z porodu, kterým druhé jmenované trpí. (Nutno podotknout, že se již dlouho předpokládá, že ženy s většími boky rodí snadněji než ty ostatní.)

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Co ženy nutká spát s cizími muži? Dnes už přiznávají, že je to mnohdy touha po změně a dobrodružstvíFoto: nd3000, Shutterstock.com

Přesexualizovaná doba a její následky

Ačkoli podle vědců existuje spousta důkazů, které spojují čím dál populárnější náhodný sex se ženami, celá kauza mohla vzniknout tak, že společnost je vůči intimitě obecně benevolentnější a o sexu se mluví více než v předchozích letech – bez ohledu na nějaké geny.

I podle výzkumu sexuálního chování české populace, jehož autory a odbornými granty se stali sexuologové Petr Weiss a Jaroslav Zvěřina ze Sexuologického ústavu 1. lékařské fakulty UK a VFN v Praze, vyplývá, že zkušenost s náhodnými partnerkami přiznává přibližně 66 procent českých mužů. Přes více než 40 procent z nich má pohlavní styk s více než čtyřmi náhodnými ženami. Sex s neznámým mužem ovšem přiznává i 40 procent tuzemských žen, což zcela koresponduje s výsledky v Británii.

S tím pomalu vzrůstá i počet těch, které v sexu experimentují a jsou i perverzní. Například o osobní zkušenosti s análním pohlavním stykem v dnešní době hovoří každá pátá žena. Kolik z nich nosí onen gen nevěrných? To se neví jistě, ovšem pochopitelně platí, že jedna podvádí z podvědomého nutkání a genového zatížení, ta druhá jen z nudy či touhy po pomstě. Buď jak buď, rozhodujícím faktorem, zda si tento druh milostného setkání užijete, či nikoli, bývá hlavně motivace. Někdy je prostě snazší přijmout fakt, že sex s tím, koho skutečně milujete, je pohodlnější a bezpečnější. Nebo to snad chcete zkusit „tam venku“?

A co vy? Kolikrát v životě jste prožili příležitostný sex?

Reklama

Načítám