Hlavní obsah

Zhubnout jde i tancem. 4 skutečné příběhy pro inspiraci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Potřebovali byste pár kilo shodit, ale fitko ani mučení s činkami vás příliš neláká? Shazovat kila a formovat postavu jde i přirozenějším pohybem, třeba tancem.

Článek

Tanec je všestranná aktivita, při které zapojujete celou řadu svalů. Spalujete vedle toho i nemálo kalorií a na kondičce makáte mnohem přirozeněji a bez mučení. Důkazem, že jde tancem zhubnout i několik velikostí, jsou následující příběhy.

Metráček Trinity vytančila kila z dětství

Angličanka Trinity Wills (20) už coby desetiletá vážila přes 60 kilogramů. V pubertě se dostala dokonce na 109 kilogramů. Jenže do posilovny se styděla, a doma na cvičení nenašla dost vůle, ani chuti. Chápala ale, že bez pohybu to nepůjde. A tak nasadila sluchátka, sestavila si nadupaný playlist, zejména z oblíbených hiphopových skladeb, a začala po domě tančit. U tance dokázala zapomenout na čas a zběsilým skákáním a rozhazováním svá kila za dva roky postupně setřásla.

Dnes má 65 kilo a neuvěřitelnou kondici. A pohyb, do kterého se nemusí nutit. Aby ji nezačal nudit, playlist pravidelně obnovuje, sama si vymýšlí různé choreografie. Díky tanci se cítí i mnohem spokojenější, dávno jsou pryč doby, kdy byla kvůli své tloušťce šikanovaná a frustrace zajídala fast foodem a sladkostmi.

Foto: Profimedia.cz

V šestnácti měla deprese, že se nevejde do běžného oblečení. Dnes nakupuje šaty o deset velikostí menšíFoto: Profimedia.cz

Z vystresované studentky sexy lektorka 

Angličanka Jenn Brady (29) se těsně po dvacítce na banální lékařské prohlídce dozvěděla, že nemá jen pár kilo navíc. Hodnota jejího BMI překročila hranici obezity a váha 85 kilogramů navzdory jejímu mládí představovala řadu zdravotních komplikací. Lékařova slova si Jenn vzala k srdci, poprvé si uvědomila to, co přehlížela. Že se při náročném studiu krmí jen hamburgery, čokoládou a chipsy.

Začala hledala sport, na který by se zapsala. Zaujal ji pole dance, který tou dobou začal být populární. Tanec u tyče formuje a posiluje svaly včetně důležitého hlubokého stabilizačního systému, zlepšuje se při něm kondice, koordinace i vaše flexibilita. Jenn díky tomuto rafinovanému všestrannému pohybu shodila již dvacet kilo! Po roce si dokonce udělala lektorskou licenci, vede kurzy a zúčastnila se několika tanečních soutěží.

Foto: Profimedia.cz

Při pole dance musíte vlastnímu tělu věřit, to byla pro Jenn nová životní zkušenostFoto: Profimedia.cz

K vysněné váze se protančila s manželem

Kirsty Dorling (39) přibrala po porodech. Předtím byla vždy hodně aktivní, i díky své profesi lektorky klasických tanců. Jenže s dětmi neměla tolik času, odbývala se v jídle, často sáhla po něčem kaloricky vydatném či pokrmech plných cukru. A váha se vyšplhala až na 108 kilogramů. Při pohledu na rodinné fotky pořízené v roce 2018 byla v šoku. Kdo je ta baculatá dáma a neméně baculatý muž vedle ní?

Jako první se pro změnu rozhoupal její muž Henry a přihlásil se do hubnoucího nutričního programu. Kirsty nezůstala pozadu, rozhodla se pro stejný dietní plán a vrátila se i k milovanému klasickému tanci. Občas přidala běh a aktivnější byla i s dětmi, které měly také nakročeno k nadváze. V létě už byla o čtyřicet kilo lehčí a hrdě oblékla bikiny, které měla naposledy na líbánkách. A manžel? Ten z původních 148 kilogramů dokázal za rok shodit 58!

Foto: Profimedia.cz

Kirsty a Henry do toho šli společně. Vzájemně se motivovali, podporovali a tančili, až dohromady zhubli téměř sto kilogramůFoto: Profimedia.cz

Vytančit kila umí i muži

Ralph Lawless (48) z britského Hertfordshiru dokázal, že hubnout se dá i po čtyřicítce a jde to i pánům. Měl před sebou dlouhou cestu, aby se dostal z nelichotivých 184 kilogramů, ke kterým se propracoval zejména díky zálibě v tučných sendvičích se slaninou nebo pizze.

Kvůli tloušťce si nemohl najít partnerku, a tak se v roce 2017 rozhodl pro razantní proměnu. Díky nutričním terapeutům objevil nový, odlehčený jídelníček, ale neobešel se ani bez pohybu. Hodiny dřiny si odbyl i v posilovně, doma se ale cítil hlavně na tanečním parketu. Zamiloval si rytmy disca i soulu. Tam byl tak často, že mu kamarádi dokonce začali přezdívat Ralph Travolta.

Za jediný rok se zbavil více než 60 kilogramů, celkově se mu podařilo shodit již neuvěřitelných 108 kilogramů. Svým příběhem inspiruje ostatní, stal se totiž osobní trenérem. To mu život bohatě naplnilo, a i když svou vyvolenou zatím nepotkal, rozhodně už se díky klientům a kolegům necítí tak sám.

Foto: Profimedia.cz

Ralpha štvalo, že nakoupit oblečení může jen na specializovaných webech pro tlouštíky. Dnes se za své outfity už stydět nemusíFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám