Hlavní obsah

Zima podle horoskopu: Kdo ji má rád a kdo se těší na jaro?

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Foto: eldar nurkovic, Shutterstock.com

Reklama

Zima po Vánocích bývá vleklá, zvlášť když není bílá, ale upršená a sychravá. Jak se s ní vyrovnávají jednotlivá znamení, kdo by už nejradši zase nasadil krátké kalhoty a užíval si sluníčko a kdo vítá, že může zůstat zachumlaný v peřinách?

Článek

Letošní zima-nezima je náročným obdobím i pro ty, kteří tohle období v bílé variantě zbožňují. Nespokojení jsou ti, kdo se těšili na mrazy a chumelenice, i ti, kteří by radši teplíčko a rašící listí na stromech. Jak se jednotlivá znamení vypořádávají se zimními chmurami, kdo si s nimi hravě poradí a kdo naopak se zimou a nedostatkem sluníčka dost válčí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Svým nastavením jsou berani letní lidé – je to přece jen ideální období na dobrodružství a spontánní akce, které tolik milují. Naštěstí jsou moc velký živel na to, aby je vyvedlo z rovnováhy šedivé počasí. Jejich ohnivou povahu by nezkrotily ani mrazy. Na zimě je nejvíc baví sporty všeho druhu – bruslení, lyžování, běžkování, snowboard. A když u nás nenapadne, rozjedou se za sněhem do ciziny.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Praktičtí Býci nad vším přemýšlejí pragmaticky – zima je zima, člověk se jí nezbaví, takže by si ji měl užít. Nejvíc je baví kulinářská stránka věci: užívají si horké čokolády, čaje, svařáky a grog, vaří hutné polévky i těžší jídla, která zahřejí (kila moc neřeší, a tak mohou být na jaře nepříjemně překvapeni). Rádi se zachumlají do teplých svetrů a nepřízeň počasí prostě přetrpí uvnitř s dobrou knihou, příjemnou hudbou nebo třeba u pletení ponožek. Většinou nepatří mezi zrovna outdoorově laděné jedince.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Raději než na sjezdovce tráví Býci zimu zachumlaní, v pohodě a se svařákem v ruceFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je zima asi nejhorším obdobím z celého roku. Podzim ještě nějak skousnou, ačkoli je pro ně po létě velkým zklamáním. Začátek zimy se dá zvládnout díky Vánocům a silvestru, což jsou zábavné aktivity, které je rozptýlí. Ale pak se to prostě táhne do nekonečna, žádné festivaly, žádné výlety, jen nuda a šeď. Nikdo se nechce scházet, všichni tak nějak hibernují a Blížence z toho přepadá deprese. Zkuste na ně myslet a čas od času je vytáhnout na kafe.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky jsou vrcholem roku Vánoce, největší rodinný svátek a velká událost. Zimu po nich nesnášejí úplně dobře, protože pro ně představuje jakési prázdno, kdy se nemají na co těšit. Tohle znamení však jde poměrně snadno ovlivnit, takže pokud vedle něj budete zachovávat optimistický přístup, Rak podlehne. Zapojte ho do nějaké párové či rodinné aktivity, ať už to jsou třeba kurzy vaření nebo taneční pro dospělé.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi před zimou prchají, protože jsou svou podstatou letní lidé, kteří si užívají sluníčko, písek a moře, ne těžkou šedou oblohu, která sahá pomalu až na zem. Často tedy jezdí právě v zimě na exotické dovolené, prostě někam, kde se žádná zima nekoná (5 nejkrásnějších míst na zemi). Když už musí zůstat doma, vyjedou si do hor na výlet a ubytují se v luxusním horském srubu, kde si po lyžování dají lahodné bombardino a naloží se do vířivky.

Foto: Kaponia Aliaksei, Shutterstock.com

Lvi si nejspíš vzali dovolenou a odjeli někam daleko za sluníčkem a teplemFoto: Kaponia Aliaksei, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou svým založením praktické duše a změny ročního období se jich nijak intenzivně nedotýkají. Zimu berou jako ideální čas k tomu, aby si doma zorganizovaly a srovnaly to, co dlouho odkládaly – nejvyšší patra skříní, sklepy, kumbály (jak uklidit šatník). Do nového roku vždycky vstupují s novou energií a těšením se na nové začátky a nedají si to žádnou zimou zkazit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy zbožňují bílou zimu, kdy je všechno pocukrované a ledové, svět se třpytí a vypadá čistě a upraveně. To, že se takové zimy v našem podnebním pásmu možná ani nedočkáme, je trápí, a zablácená zima jim radost rozhodně nedělá. Když nemohou lyžovat, zvládají zimu tak, že hodně „hnízdí“ – nakupují nejrůznější hrnky, čaje, polštářky, obrázky, zkrátka se připravují na dlouhý čas strávený v pohodlí domova. A co myslíte, jsou Váhy věrné, nebo zahýbají? 

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro většinu Štírů je zima jejich oblíbeným ročním obdobím, protože pokud někdo nenávidí letní horka, rozjásané barvy a nekonečné barbecue večírky, jsou to právě Štíři. Hrozně rádi se zahalí do svetrů a kabátů a zaboří se do křesla s knihou. V zimě je pro ně navíc snadnější odstřihnout se od světa, zabarikádovat se ve své komfortní zóně a vůbec nevylézat, je to období daleko uzavřenější a introvertnější než společenské léto. Štíři si sami se sebou vystačí.

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Štíři si zalezou, ale přesto se necítí osaměle. Jsou rádi, že nemusí venFoto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci si dlouhé zimní měsíce plné šera a sychrava příliš neužívají. Vánoce, to ano, to mají pré a užijí si spoustu zábavy. Ale po Novém roce brzy začnou toužebně myslet na slunce a příjemné teploty, které by jim dovolily vyrazit do přírody, podnikat něco s přáteli, sportovat. Stejně jako u všeho se ale i tady poměrně rychle oklepou a jejich optimistická nátura převáží. Stačí je trochu postrčit a už se budou těšit na lyže nebo si libovat nad tím, že se aspoň venku mohou hýbat a nepotit se u toho (kam za dobrým lyžováním).

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Na náladu Kozorohů počasí moc vliv nemá. Vzhledem k tomu, že bývají spíše introvertnějšího ražení a mají rádi svůj klid, stává se jim, že s příchodem chladna se stahují dál od světa a lidí, protože je to zkrátka snadnější (introverti a extroverti podle znamení). Nic si nevychutnají tolik jako šálek horkého čaje u praskajícího krbu, pod dekou a s knihou. Nepropadají se do depresí, ale spíše do samoty, je tedy třeba na ně myslet a častěji je tahat ven, ačkoli se tomu budou bránit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jakkoli to možná na první pohled u Vodnářů není jasné, jsou to velmi citlivé bytosti, které snadno podléhají nejrůznějším splínům i depresi, a tak na ně může mít dlouhé zimní období negativní dopad. Jejich nálady jsou jako na houpačce a často jim dochází prostá energie k běžným úkonům (jak poznáte bipolární poruchu). Pokud máte ve svém okolí Vodnáře, hlídejte ho, i když se třeba zdá být naprosto v pohodě.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Jakkoli jsou Ryby empatické a až přecitlivělé, zima jim nijak zvlášť nevadí (při stresu Ryby zvrací). Je to tím, že většinou nepatří mezi outdoorové typy, takže neteskní po dlouhých procházkách a teplém jarním vzduchu. Ano, jaro jim sedí víc, ale stejně tak si umí vychutnat dlouhé večery, protože ve tmě při světle svíček se přece jen přemýšlí a tvoří o dost lépe. Ryby jsou snílci a v zimě se tahle jejich stránka dostává daleko víc ke slovu, jsou spirituálnější a klidnější.

Reklama

Související témata:

Načítám