Hlavní obsah

Život na hromádce aneb Proč se tyhle slavné páry nikdy nevzaly? Bez svatby jsou prý šťastnější

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

O tom, zda je třeba mít lásku na celý život stvrzenou sňatkem, se diskutuje a diskutovat bude. Zatímco někteří považují manželství téměř za svaté, jiní v něm vidí přežitek, anebo dokonce nebezpečí pro vztah. Žít „na hromádce“ se rozhodlo i několik slavných párů. Často spolu mají i děti, ale o uzavření sňatku neuvažují. A klape jim to mnohdy i desítky let!

Článek

A žili spolu šťastně až do smrti… Kdo ale říká, že si předtím musel takový pár slíbit věrnost na radnici či v kostele? Mnohé slavné dvojice jsou spolu v dobrém i zlém a přitom patří do kolonky „nesezdaní“. A některé jsou spolu tak dlouho, že by člověk předpokládal, že budou už dávno manželé… A přitom nejsou a vrásky jim to ani v nejmenším nedělá. Naopak – stojí si za tím, že jim je takto dobře, a není tedy důvod, proč by svůj svazek měly stvrdit i úředně.

Oprah Winfrey & Stedman Graham

Snad nejznámější světová moderátorka a spisovatel Stedman Graham tvoří pár od roku 1986, tedy od roku, kdy měla premiéru její show. Po pár letech se prý měli i zasnoubit, ale Oprah Winfrey si uvědomila, že manželství není to, co by pro ni bylo důležité a o čem by snila. Otevřeně přiznává, že její životní prioritou byl úspěch pořadu, a věděla to ona i její partner.

Svěřila se i s tím, že vnímala, že k manželství patří jisté druhy obětí a kompromisů, což ji odrazovalo. A je dokonce přesvědčená, že kdyby se vzali, jejich vztah by nakonec skončil. Snad měla i pocit, že jako vdaná by se nemohla stát jednou z nejvlivnějších žen světa – třebaže o to obdivuhodnější by to pak bylo.

Goldie Hawn & Kurt Russell

Poznali se v roce 1966, spolu jsou od roku 1983. Herecký pár Goldie Hawn a Kurt Russell letos oslavují nádherných společných čtyřicet let. Jsou si vzájemně oddáni a nenechají si ujít žádnou příležitost, aby sami sobě i světu dali vzájemnou lásku najevo. Bez svatby jsou prý šťastnější.

Vztah nespočívá v kroužku na prstě, ale ve vzájemné kompatibilitě a komunikaci – a především v neustálé práci na těchto dvou stavebních pilířích. A herečka k tomu říká, že se jí líbí, jak se každé ráno probudí a může znovu udělat to důležité rozhodnutí: být se svou láskou. Mají spolu syna Wyatta, on má z předchozího vztahu syna Bostona a ona Kate a Olivera. A kromě toho, že milují trávit společné dovolené nebo sportovat, stále spolu i rádi pracují, například v rodinné komedii Vánoční kronika.

Keri Russell & Matthew Rhys

Byli hereckými kolegy, kteří v seriálu Takoví normální Američané ztvárnili manželskou dvojici agentů. Ve chvíli, kdy se ukázalo, že se Keri (která právě exceluje v seriálu Diplomatické vztahy) rozchází s manželem, ihned se objevily zvěsti, že chemie mezi ní a Matthewem (který je seriálovým Perrym Masonem) je více než hraná. On to chvíli označoval za příjemné drby, ale nakonec šli s pravdou ven. A je to deset let, co jsou spolu. Vychovávají dvě děti z jejího předešlého vztahu a spolu mají jednoho syna.

Zajímavé je, že vztah mohli mít už dávno. Před více než dvaceti lety se totiž potkali na zápase kickballu, ona ho požádala o otevření piva, on ji o číslo. Namluvil jí opilé pozvání na rande a ona nepřijala. Ale nakonec jim to přece jen klaplo.

Jane Fallon & Ricky Gervais

I jeden z nejznámějších britských komiků Ricky Gervais a jeho partnerka, spisovatelka Jane Fallon, spolu žijí téměř čtyřicet let, aniž by se vzali. Poznali se během studií na univerzitě, oba se proslavili ve svých profesích a nikdy necítili potřebu stvrdit si svoji lásku před bohem. Ten ostatně neexistuje, jak komik říká, tak jaký by to mělo smysl.

Ona je prý první, komu říká své vtipy, a jejich vztah mu byl inspirací při psaní scénáře k seriálu Po životě. Zde jeho hrdina trpí po smrti milované ženy. A Ricky k tomu říká, že si stačilo představit, jak by ho zdrtil odchod jeho Jane…

Courteney Cox & Johnny McDaid

I tento hvězdný pár spolu spokojeně žije deset let a k oltáři nespěchají. Herečka, kterou proslavila role Monicy ze seriálu Přátelé, a britský zpěvák z kapely Snow Patrol, se poznali na party u Courteney doma a prý se okamžitě zamilovali.

Byli dokonce i zasnoubení, ale místo svatby se na chvíli rozešli. Krizi se jim podařilo překonat, stejně jako nucené odloučení způsobené zákazem cestování během pandemie. Ona na něm oceňuje citlivost, morálku, schopnost naslouchat, dávat dobré rady i to, jak je chytrý a talentovaný. Prý je to dost sexy. A on? Svoji lásku považuje za součást sebe samého, je pro něj parťákem v dobrém i ve zlém i inspirací při skládání písní.

Reklama

Načítám