Hlavní obsah

Zlato, půjčím si podprsenku aneb Které věci ženy při sexu vážně rozhodí?

Foto: David Tadevosian, Shutterstock.com

Foto: David Tadevosian, Shutterstock.com

Reklama

Působí jako dokonalý muž. Je tak perfektní, až si říkáte, že se na něm zákonitě musí objevit aspoň jedna špatná věc. Odpustíte mu, že vám krade kalhotky nebo při sexu nejde daleko pro sprostá slova?

Článek

„Můj nový přítel mi řekl, že se rád obléká do ženského spodního prádla a chce to sdílet jako součást našeho společného sexuálního života,“ píše čtenářka Katrin s tím, že absolutně neví, jak se k věci postavit. „Nejsem si jistá, jestli to zvládnu. Nepřitahují mě ženy a vlastně se mi to ani nelíbí. Co mám dělat?“ ptá se. To je jednoduché. Buď milence vyhodit z postele, nebo se k němu přidat…

Nějak takhle to popisuje i americká psychiatrička a psychoanalytička Gail Saltz, která stejné téma řešila pro portál Time. (Mužů v ženských šatech evidentně přibývá.) I té se totiž čtenářka ptala na radu. Gail Salzt jí odpověděla, že mezi mužem, který se občas obléká do dámského spodního prádla, protože se mu to zdá zábavné, a tím, který má pocit, že se měl narodit jako žena, existuje velký rozdíl.

Zlato, půjčím si podprsenku

„Muži mívají fantazie o tom, že si vychutnávají jemnou, ženskou stránku, zatímco ženy při nějaké intimní akci představují lovce, agresora. Tyhle hry nejsou nic proti ničemu. Společně s kostýmy se jedná o součást zábavy a vzrušení. I navzdory prvotnímu rozčarování se to nakonec mnohým ženám líbí,“ uvádí psychiatrička.

Varuje před úplně jinou situací – když muži projevují o spodní prádlo svých partnerek příliš intenzivní zájem. „Pak se buď jedná o fetišistu, nebo transvestitu. Obojí může bránit rozmanitějšímu sexuálnímu vztahu,“ podotýká Gail Saltz. Tak samozřejmě. Představte si, že celé dny hledáte své nové krajkové kalhotky a nakonec je objevíte přímo na partnerovi. A že je dokonce nosí i do práce, tak to už fakt trochu přehání! Když si ještě navíc objasníte pozadí situace, musíte si uvědomit, jestli vám to stojí za to…

A kdy už přijde ten orgasmus? Nikdy!

Podle sexuálního psychologa Petra Weisse se u fetišismu především uvažuje o spojení nějakého předmětu, části těla nebo situace s prvními sexuálními zážitky, jakými může být například první orgasmus dosažený masturbací s prádlem matky či sestry.

U transvestitů, tedy těch, kdo se převlékají do ženských šatů, ale zpravidla se nadále cítí být mužem, je to trochu složitější. „I když je většina transvestitů v zásadě schopna partnerské sexuální adaptace, milování se ženou jim obvykle nepřináší skutečné uspokojení a často ani nemají výraznější potřebu sexuálního vybití,“ uvádí Petr Weiss. Doopravdy tohle ve své posteli potřebujete? Možná je čas na „milenecký upgrade“. A to i v případě, když vás milovník vulgárně tituluje.

Foto: Viktoria Minkova, Shutterstock.com

Ženský vesmír je plný tajemství a muže přirozeně přitahuje – některé možná až přílišFoto: Viktoria Minkova, Shutterstock.com

Pořádně si zasprosťačit

Odborně se vzrušování pomocí vulgárních výrazů říká narotofilie a v podstatě se také jedná o fetiš – fetišem jsou v tomto případě obscénní slova. Jestli vám tedy partner sprostě nadává a považuje to za bezvýhradnou a nejdůležitější podmínku sexuálního vzrušení, lítá v tom až po uši. I tady záleží na vašich normách i na míře.

Vztahová a rodinná terapeutka Vanessa Marin ze San Franciska tvrdí, že peprná slůvka k sexu prostě patří. Muže vzrušuje, když jim při milování sem tam něco „ujede“. Připadají si chlípně a spontánně. Na druhou stranu, pokud už se jedná o extrém a v posteli lítá jedno vulgární slovo za druhým, podle zmíněné terapeutky to snášet rozhodně nemusíte. Zvlášť když má dotyčný ambice ještě vás u toho ponižovat (což se prý stává často). Ať se jde milý zlatý s podobným fetišem vyřádit někam jinam. Nebo ne?

A co vy, necháte si v posteli vulgárně nadávat?

Reklama

Načítám