Hlavní obsah

Zlozvyky podle znamení: Štíři si koušou nehty, Raci žárlí

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Foto: Stokkete, Shutterstock.com

Reklama

Každý má nějaké zlozvyky a neřesti, které k němu zkrátka patří a jen tak se jich nezbaví. Co ve vztahu ze začátku vůbec nevadí, se může časem stát velmi nepříjemnou třecí plochou. Prozradíme vám, jaké zlozvyky můžete u druhých čekat v závislosti na jejich astrologickém znamení.

Článek

Jedni vypadají na první pohled jako naprostí svatoušci a u druhých už tušíte něco nekalého okamžitě, ale jisté je, že zlozvyky má zkrátka každý – někdo malé, někdo větší, někdo zcela neobvyklé. Představíme vím ty nejtypičtější, které se u jednotlivých znamení objevují. Odhalte, jak hřeší vaši blízcí!

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jak je známo, Berani jsou živoucí tornáda, takže se často neumějí chovat ve společnosti. Bývají hluční a nepřeslechnutelní, dovedou křičet na celou restauraci nebo nahlas rozebírat soukromé problémy v MHD. Nedokážou se krotit. Rádi také skáčou druhým do řeči, protože je něco napadlo a je to mnohem zajímavější než to, co druhý zrovna vypráví. Vzhledem ke svým velkým ambicím čas od času zobou nejrůznější „léčiva“ na posílení výkonu, či naopak na utlumení a někdy se stává, že nevědí, kdy přestat.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velcí požitkáři, takže mezi jejich největší zlozvyky patří občasná lenost – nechce se jim vykopat se včas z postele, něco zařídit, trochu se uskrovnit. Jsou líní měnit své zajeté rutiny a přizpůsobit se. Kromě toho také snadno podléhají přejídání, zvláště ve stresových situacích – klidně do sebe o půlnoci naházejí celou ledničku, i když normálně si jídlo pomalu vychutnávají. V hádkách se někdy zablokují a nedokážou přiznat chybu, ačkoliv vědí, že ji udělali – umějí být zkrátka zabejčení.

Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Býci jsou požitkáři a umějí si užít každou chvilku – někdy bohužel na úkor ostatníchFoto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci potřebují být stále v kontaktu, nejlépe se všemi. Proto nepustí z ruky telefon, a i když jdou s vámi do kavárny, budou na něm nekonečně něco ťukat a paralelně s vaší konverzací povedou pět dalších. Když jim mobil zabavíte, jsou naprosto marní, nervózní a nesví. Kromě toho si rádi věci tak trochu dobarvují – ne že by přímo lhali, ale jejich historky se často neodehrály přesně tak, jak vyprávějí. Kdyby popisovali do detailů skutečnost, nebylo by to pak tak zajímavé.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mají tendence dělat ze sebe chudáčky a zveličovat každé příkoří, které se jim stane. Často se to dostane tak daleko, že nepustí ke slovu nikoho jiného, protože si vylévají srdce. Kromě toho snadno propadají všeobecné „blbé náladě“, kterou nejen šíří kolem sebe, ale také zahánějí různými „veselými pilulkami“. Někdy až přes míru. Umějí být nepříjemně žárliví a závislí na druhých, vyžadují pravidelné smsky a volání a urážejí se a panikaří, když na ně zapomenete. Jestli jste někdy za hodinu na kávě našli v telefonu třicet nepřijatých hovorů, byly pravděpodobně od Raka.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvům se stává, že plácají do větru, něco slíbí a pak to nedodrží. Zvlášť když jsou zrovna opojeni vlastní velkorysostí a naslibují i to, co by s čistou hlavou rozhodně neodpřisáhli. Nelze se na ně na sto procent spolehnout, protože prostě občas upřednostní sebe a své pohodlí před tím, co přislíbili někomu jinému. Je také příliš snadné je vyhecovat k lehkomyslným až nebezpečným skutkům. Aby pobavili okolí a ukázali, jak jsou skvělí, jsou ochotni udělat ledasco. Někdy si žijí v jiném světě a zapomínají na podružnosti kolem – třeba zavírání dveří či zhasínání.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Lvi jsou okouzlující a rádi se předvedou, ale nečekejte, že splní vše, co slíbiliFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou občas až neuroticky perfekcionistické a jsou schopny chodit za jinými lidmi a přerovnávat po nich věci, protože je nevrátili do původní pozice. Neustále odbíhají od společných chvilek odpočinku, protože se nedokážou jen tak dívat na televizi nebo popíjet čaj, když někde leží neumyté nádobí nebo si všimnou drobků na stole. Klidně zvednou návštěvu z gauče, aby ho mohly vyluxovat. Stává se, že tíhnou k nadměrnému popíjení alkoholu, protože jsou zkrátka ve stresu – většinou však na nich opilost nepoznáte a tím je to horší.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Základním zlozvykem všech Vah je nerozhodnost – někdy je rozhodí i naprosto jednoduchá otázka: čokoládovou zmrzlinu, nebo vanilkovou? A to nejde o nic důležitého! Své okolí vytáčejí doběla neustálými prosbami o hodnocení všeho, protože si tak ulehčují rozhodování. Také se uchylují k marnivému chování, kloužou po povrchu a soudí podle prvního dojmu. Typický je pro ně určitý nezájem o okolí a o věci, které jsou mimo jejich přímý dosah – politiku, globální otázky životního prostředí a podobně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři v sobě často potlačují spoustu vášní a všechno se v nich pere. Navenek se to projevuje tendencí k nervózním pohybům – koušou si nehty, hrají si s vlasy nebo s čímkoli, co mají po ruce. Nervózně cvakají propiskou a především si nic z toho neuvědomují. Když jim toto chování vytknete, většinou reagují velmi podrážděně, protože nemají pocit, že by se něčeho dopouštěli. Nejčastěji ze všech znamení u nich vzniká závislost na sexu a celkově fyzickém kontaktu, která může být v partnerském soužití velmi problematická.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři a jejich neuvědomělé opakované pohyby mohou jejich okolí dovádět k šílenstvíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci by nejradši byli vždy a všude, všechno slyšeli a všechno zažili. Domluvit se s nimi na nějakém setkání nebo programu je ale očistec – nasmlouvají si toho většinou tolik, že nemohou všechno stihnout. Na poslední chvíli tak mění plány, mají velká zpoždění nebo se prostě vůbec neozvou. Jsou lehkomyslní a rádi nechávají věci na potom, i když na nich závisí větší množství lidí – oni jsou v klidu a prostě to neřeší. Třebaže je tohle pohodářství někdy příjemné, většinou leze na nervy, zvlášť když jste se Střelci v častém kontaktu.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Největším zlozvykem Kozorohů je chuť radit – všem, i těm, kteří o to nestojí. Nemyslí to zle, mají zkrátka všechno pečlivě promyšlené a vždy zvažují veškeré důsledky a dopady, takže se o své zkušenosti dělí. To však nic nemění na tom, že to dokáže pěkně otrávit. Kromě toho je jejich zlozvykem mlčení. Když se uzavřou do sebe a nechce se jim mluvit, prostě z nich nic nevypáčíte – budou na vás „hmovat“ a kývat, dokud je to zase nepřejde. Tuhle taktiku navíc často volí při konfliktech, což může druhého člověka rozžhavit doběla.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou kreativně rozlítaní a s hlavou věčně v oblacích, ve spojení s jejich mírně sobeckou náturou to vede k tomu, že extrémně zapomínají – data výročí a narozenin, ale i to, že mají večer nakoupit, vyzvednout děti ze školy nebo že je s vařením oběda zrovna řada na nich. Kromě toho ale pak druhého umějí osočit, že jim nic takového neříkal. Asi nejvíc ze všech znamení inklinují k drogám, protože rádi zkoušejí… všechno. Závislost navíc toto z podstaty svobodné znamení velmi rychle pokřivuje.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Tohle znamení má často tendenci zkrátka odplout: něco mu vysvětlujete a Rybka vás absolutně nevnímá, protože se zamyslela. I když ji to pak třeba mrzí, nedokáže se tomu zkrátka ubránit. Kromě toho mají Ryby sklony řešit věci za druhé, klidně i za jejich zády – a to z principu většího dobra. Věří, že pomáhají, a proto jsou také náležitě ukřivděné, když jejich nechtěnou pomoc druhý neocení. Lpějí na starých křivdách, které jsou schopny vytáhnout i po letech a použít je jako argument, když to druhý nejméně čeká.

Reklama

Související témata:

Načítám