Hlavní obsah

Znáte typy kalhotek? Nosíte cheeky, nebo brazilky?

Foto: Golubovy, Shutterstock.com

Foto: Golubovy, Shutterstock.com

Reklama

S nohavičkami i bez, vykrojené, bokové, bezešvé či šňůrkové. Typů spodních kalhotek existuje celá řada. Znáte ovšem jejich odborné názvosloví? Dnes vás z něj trochu vyzkoušíme.

Článek

Znáte to, když si obléknete nevhodné kalhotky, které jsou vám nepohodlné, volné, nebo naopak těsné, a vy se ošíváte téměř celý den, nebo se vám pod sukní rýsují nevzhledně švy? Pak jste si nejspíše vybraly špatný typ prádla. Zkuste se  inspirovat naším dnešním „kalhotkovým speciálem“ a nechat si trochu poradit. Vybírat můžete hned z pěti druhů kalhotek, které se postupem času vyvíjely a přizpůsobovaly módním proměnám podle stylu oblečení.

Klasika

Klasický střih kalhotek je velmi běžný a oblíbený na každodenní nošení, neboť vyhovuje spíše starším generacím. Tento střih, který je do pasu či pod pupík, většinou dobře sedí pro svou univerzálnost a může se lišit třeba jen výškou pasu. Je sešitý ze dvou částí a od „pantů“ či „brazilek“ se liší tím, že pokrývá celý zadeček a na zadním díle chybí středový šev, který ženám ne vždy vyhovuje.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Lisca, 479 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Tezenis, 199 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: bonprix, 189 KčFoto: Archiv firmy

Výhoda: Jsou pohodlné, ideální pro celodenní nošení, zvláště v zimě, sluší každé postavě

Nevýhoda: Nejsou tolik sexy a občas se mohou lemy na zadní straně rýsovat nevzhledně pod upnutou sukní či kalhotami

Panty či hipster

Střih kalhotek, který je širší na bocích a může mít zvýšený pas pro větší pohodlí, bude slušet téměř každé postavě včetně žen se širšími boky. Proto patří také k oblíbeným typům kalhotek. Na rozdíl od klasických kalhotek mají vzadu šev, takže pomohou vyrýsovat obě půlky zadečku. Některé střihy jsou rovné, takže to vypadá, jako by měly trochu nohavičku a nazývají se „boyshorts“.

Foto: Archiv firmy

Na foto: H&M, 349 Kč (3 ks v balení)Foto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Triola, 499 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lisca, 399 Kč; Tezenis, 229 KčFoto: Archiv firem

Výhoda: Velmi komfortní střih, často zdobený krajkou, sluší i plnějším bokům, zadní šev vyrýsuje hezký zadek a navíc sluší i chlapecké postavě, protože opticky rozšiřují boky

Nevýhoda: Někomu může vadit zadní středový šev i šířka na bocích

Brazilky

Brazilky (značka Victoria's Secret je nazývá Cheeky) jsou ideálním kompromisem mezi tangy a klasickým střihem. Jsou totiž zezadu vykrojené zhruba do půlky zadečku, takže vám dokážou vykouzlit celkem sexy pozadí. Zadní okraje navíc bývají bez rantlů a gumičky, takže zajistí neviditelnost prádla pod svrchním oblečením. Můžete vybrat i svůdnější variantu těchto kalhotek, jejichž zadní část tvoří lehce průsvitný materiál či krajka.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Triola, 499 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto (zleva): Timo, 469 Kč; Reserved, 299 Kč (3 ks v balení)Foto: Archiv firmy

Výhoda: Vaše pozadí v nich bude vypadat velmi přitažlivě

Nevýhoda: Opět nemusí některým ženám vyhovovat zadní šev

Tanga

Ačkoli je mnoho žen nemá příliš v lásce, protože si v nich připadají příliš obnažené, jsou nejlepší volbou pod světlé i upnuté oblečení, což využijete hlavně v jarních a letních měsících. Přední část je většinou ve tvaru úzkého trojúhelníku a zadní část je zúžená na minimum. Pokud je tam proužek látky, mohou se tanga nazývat také „thong“, je-li tam místo proužku látky jen úzká šňůrka, můžete se setkat také s pojmenováním „string“.

Foto: Archiv firmy

Na foto: Etam, 399 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firmy

Na foto: Intimissimi, 369 KčFoto: Archiv firmy

Výhoda: Ideální střih na jaro a léto, neboť není vidět pod světlým a přiléhavým oblečením

Nevýhoda: Nejsou příliš komfortní a často se zařezávají mezi půlky i stydké pysky

A které typy kalhotek nosíte vy? Dáváte přednost sexy zadečku, nebo pohodlí?

Reklama

Načítám