Hlavní obsah

Znáte washi tape pásky? Máme pro vás 10 tipů, jak je doma využít!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Už jste slyšeli o dekoračních páskách washi tape? Pokud ne, dnes vám je představíme a rovnou ukážeme, na co je doma můžete využít. Máme pro vás hned deset praktických tipů.

Článek

Washi tape k nám přišly z Japonka (wa = japonský, shi = papír) a postupně si získávají na své oblíbenosti. Jde o dekorativní lepicí pásky s natištěným vzorem či obrázky, které jsou vyrobené z rýžového papíru či jiných přírodních vláken. Díky nim jsou tenké a lehce průsvitné. Můžete je přilepit téměř na jakýkoli povrch a stejně tak zase lehce odlepit, aniž by zanechávaly po sobě stopy lepidla.

Většinou jsou široké kolem jednoho centimetru, ale prodávají se i šestimilimetrové či jeden a půlcentimetrové pásky. Jejich délka je různá, ale vždy uvedena na obalu. Cenově se však mohou lišit i podle místa prodeje. V průměru vás jedna desetimetrová páska vyjde na 50–80 korun.

A k čemu je nejčastěji využijete? Určitě k dekorování, výtvarné činnosti i k zabavení dětí. Zkrášlit lze páskami totiž nejen různé předměty, jako jsou diáře, alba, telefony, pracovní desky a tužky, ale využijete je například k rozlišení kabelů, klíčů, i skleniček na party. Podívejte se na naše nápady, které vás jistě inspirují.

1) Čekáte hosty na večer a potřebujete rozlišit skleničky na šampaňské? Skvěle vypadají metalické pásky, které dodají vašemu večírku ještě lepší atmosféru. Pásky můžete třeba i podepsat, nebo označit přezdívkami. Podobný tip najdete i v článku: Maličkosti z lásky, které potěší nejen na Valentýna. 

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

2) Zpříjemněte si domácí atmosféru barevnými svíčkami i svícínkem. Ten si vyrobte z jakékoli čiré skleničky, kterou dekorujte třeba květinovými vzory.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

3) Pomocí různých vzorů lze vyšperkovat i váš diář, který hravě sladíte s tužkou. Pásku využijte třeba i místo záložek k označení důležitých schůzek.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

4) Nemusíte si hned kupovat nový rámeček na vaše svatební fotografie. Pokud máte doma nějaký starý, stačí ho polepit páskou s motivem dřeva a máte vystaráno.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

5) Chcete si s dětmi postavit barevný zámek pro princezny, nebo perníkovou chaloupku z lega? Vaše kostičky mohou být ještě veselejší a zábavnější. Stačí je obmotat washi tape páskou, což zvládnou i ti nejmenší, které tak podpoříte v jejich kreativitě a fantazii.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

6) Rádi měníte kryt na telefon podle nálady či ročních období? Tak teď máte další možnost, která vás vyjde celkem levně.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

7) Toužíte zaplnit prázdnou stěnu aktuálními fotografiemi a nechcete si zatloukat další hřebíky do zdi? Vytvořte si originální rámečky, které můžete kdykoli bez problémů vyměnit, nebo doplnit.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

8) Válí se vám v šuplíku stará CD? Využijte je například jako originální podšálky pro děti i dospělé. Každý si tak může ozdobit ten svůj.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

9) Ukončete vaše věčné pátrání po tom pravém klíči, který pasuje zrovna do onoho zámku. Označte si je barevně, abyste si ulehčili každodenní starosti.

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

10) Vymýšlet stále nové hry pro děti je někdy docela fuška. Občas však stačí málo a děti budou nadšené. Z washi tape pásek jim totiž můžete na podlaze vykouzlit novou garáž, silnice, křižovatky i kruhové objezdy, nebo dokonce celou zoologickou s několika výběhy. A pokud pod vámi nebydlí další sousedi, zkuste vašim prckům nalepit na zem klidně skákacího panáka :-).

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Už jste objevili kouzlo těchto dekoračních pásek? My ano. Využili jsme je také k tvorbě originálních přání. 

Reklama

Načítám