Hlavní obsah
Chléb toustový rosický cereální
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 000 kJ |
Bílkoviny | 9,3 g |
Tuky | 5,7 g |
Sacharidy | 37,1 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 0,9 g |
Vláknina | 6,3 g |
Cukry | 1,9 g |
Jedná se o pšeničný chléb obohacený o celozrnnou pšeničnou mouku a otruby, tmavou barvu mu dodává především sladová směs. Chléb je bohatým zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je v tomto chlebu mírně vyšší, jedná se o tuk pocházející z řepkového oleje a klíčků, má tedy vhodné složení mastných kyselin. Tento chléb obsahuje celozrnnou mouku, otruby, vločky a klíčky, má proto vyšší obsah vlákniny a vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada potraviny
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.
Postranní panel
Reklama
Reklama