Hlavní obsah
Husa bez kůže průměr (syrová bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 680 kJ |
Bílkoviny | 23 g |
Tuky | 7 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,2 g |
SAFA | 3,15 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u husy je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete husu občas konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější alternativou jsou kuřecí nebo krůtí prsa (bez kůže), které obsahují méně tuku.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama