Hlavní obsah

Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie510 kJ
Bílkoviny21 g
Tuky4 g
Sacharidy0 g
Sůl0,15 g
SAFA1,8 g
Vláknina0 g
Cukry0 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je obecně přijatelný, nejméně tučná jsou kuřecí prsa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), je vhodné kuře zařadit do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Kuře můžete nahradit krůtou, která má podobné složení.