Hlavní obsah
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 510 kJ |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 1,8 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je obecně přijatelný, nejméně tučná jsou kuřecí prsa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), je vhodné kuře zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Kuře můžete nahradit krůtou, která má podobné složení.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama