Hlavní obsah
Kuřecí hřbet s kůží (syrový bez kostí)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 350 kJ |
Bílkoviny | 13 g |
Tuky | 30 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,15 g |
SAFA | 13,5 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřecího hřbetu je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Kvůli vysokému obsahu tuku a energetické hodnotě raději toto maso pravidelně nekonzumujte.
Náhrada potraviny
Před konzumací z masa odstraňte kůži, která obsahuje nejvíce tuku. Vhodnější jsou kuřecí nebo krůtí prsa, která obsahují méně tuku.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama