Hlavní obsah

Šunka Zvonařka nejvyšší jakosti

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie500 kJ
Bílkoviny18 g
Tuky5 g
Sacharidy1,5 g
Sůl1,9 g
SAFA1,5 g
Vláknina0 g
Cukry0,8 g

Šunka nejvyšší jakosti musí dle legislativy obsahovat minimálně 16 % čistých svalových bílkovin a nesmí být při její výrobě použita barviva, škrob, rostlinné bílkoviny a jiné živočišné bílkoviny. Jedná se tedy o nejkvalitnější šunku s nejvyšším podílem masa. Šunka je zdrojem plnohodnotných bílkovin a obsah tuku je poměrně nízký, můžete ji proto do jídelníčku občas zařadit. Nevýhodou je vysoký obsah soli a fosforečnanů, nekonzumujte ji proto ve velkém množství.

Náhrada potraviny

Tuto šunku můžete v přiměřeném množství konzumovat, nahradit ji můžete krůtí či kuřecí prsní šunkou, které obsahují méně tuku, vybírejte však šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou.