Hlavní obsah
Zajíc průměr (syrový)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 450 kJ |
Bílkoviny | 23 g |
Tuky | 2 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,14 g |
SAFA | 0,9 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u zajíce je obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky.
Náhrada potraviny
Pokud si vyberete libový kousek, můžete zajíce občas konzumovat. Můžete ho nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama