Hlavní obsah

Pilos Jogurt smetanový vaječný likér

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie615 kJ
Bílkoviny2,7 g
Tuky8,4 g
Sacharidy15,2 g
Sůl0,1 g
SAFA5,5 g
Vláknina0 g
Cukry14,4 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má vysoký obsah tuku a přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Energetická hodnota tohoto jogurtu je vysoká a není vhodné ho při redukční dietě pravidelně zařazovat do jídelníčku.

Náhrada potraviny

Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovoce, oříšky nebo malé množství nastrouhané hořké čokolády.