Hlavní obsah
Mouka jáhlová
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 470 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Tuky | 1,5 g |
Sacharidy | 73 g |
Sůl | 0,01 g |
SAFA | 0,4 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 0,8 g |
Jáhlová mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Jáhlová mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu kaší, palačinek apod. Mouka je bohatým zdrojem energie, nevýhodou je také vysoký glykemický index, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Používejte raději celozrnnou mouku, například žitnou nebo ječnou, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte.
Postranní panel
Reklama
Reklama