Hlavní obsah

Vločky quinoové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 435 kJ
Bílkoviny13,8 g
Tuky5 g
Sacharidy60 g
Sůl0,03 g
SAFA1 g
Vláknina10 g
Cukry2 g

Vločky se získávají napařením a lisováním oloupaného zrna. Quinoové vločky jsou bohatým zdrojem škrobu, obsahují bílkoviny a tuk s kvalitním složením. Dále obsahují vitaminy, minerální látky a vlákninu. Quinoové vločky neobsahují lepek, lze je proto konzumovat i při bezlepkové dietě. Vločky lze použít k přípravě kaší, placek, nádivek, k zahušťování polévek, omáček apod.

Náhrada potraviny

Vločky je vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku. Nahradit je můžete jinými druhy vloček, například běžnějšími ovesnými.