Hlavní obsah
Lagris Bramborová kaše v prášku (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 494 kJ |
Bílkoviny | 8,4 g |
Tuky | 0,8 g |
Sacharidy | 77,9 g |
Sůl | 0,28 g |
SAFA | 0 g |
Vláknina | 1,9 g |
Cukry | 0,5 g |
Bramborová kaše je poměrně vhodnou přílohou, pokud do ní nepřidáváme máslo a použijeme nízkotučné nebo polotučné mléko. Nevýhodou je však poměrně vysoký glykemický index. Občas můžete využít i kaši v prášku, vhodnější je však připravit si kaši doma.
Náhrada potraviny
Vhodnější je připravit si bramborovu kaši doma z brambor, bude tak mít více prospěšných látek (vitaminů, vlákniny), žádné přídatné látky a nižší glykemický index. Pokud při přípravě použijete nízkotučné nebo polotučné mléko a nepřidáte máslo, bude tak mít i minimální obsah tuku a nižší energetickou hodnotu. Ještě vhodnější jsou vařené brambory, které mají nižší glykemický index. Při redukci hmotnosti nahraďte část přílohy zeleninou.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama