Tipy a triky šéfkuchaře: Petr Hradecký

Tipy a triky šéfkuchaře

Petr Hradecký
Petr Hradecký

Šéfkuchař a majitel rodinné firmy. Pro inspiraci zachází do kuchařek starých desítky let. Vrcholem jeho kariéry je otevření první tradiční Plzeňské restaurace v centru Nymburka. Více na hotelgrandnymburk.cz

Položit svůj dotaz »
  • Dobrý den,chtěla jsem vás poprosit o radu..když zdobím dort šlehačkovým krémem,vždy mi kolem zdobícího sáčku(mám plátěný) začne téci voda či mléko?,takže vše kape na dort i ruce mám celé mokré. Stane se mi to pokaždé,když jdu dortík zdobit :o(
    Moc vám předem děkuji za radu a přeji mnoho dalších úspěchů.
    Martina

    bodzis
    25. března 11:55

    Dobrý den,
    i mně se to stává, používejte jednorázové igelitové pytlíky. Petr

  • dobry den chtěla jsem se zeptat chtěla bych nabidnout nasim zakaznikum třeba sekanou nebo plec na chleba chtěla bychto dat do fres folie a prodávat jak se nebo co je potřeba k tomu aby bylo vse v poradku kvůli hygiene třeba aby nebyl nejaky problem

    11. března 12:07

    Dobrý den,
    problém bude, protože v samovýrobě je spousta parametrů, od vaření, krájení, balení, složení a trvanlivost a uchování na správném místě. Petr

  • dobry den chtěla jsem sezeptak když budu chtit zamrazit rizek obaleny jak dlouho muze byt v mrazaku

    11. března 12:05

    Dobrý den,
    vůbec nedoporučuji, hlavně navlhne mrazem a výsledek je hrozný. Pokud máte na mysli polotovar, tak ten je v šokéru zamražen a uchovává si stejné parametry jako čerstvý. Petr

  • Dobrý den,
    jsem vegetarián a zbožňuju čočku a obecně luštěniny s vyjímkou sóji. Takové ty klasické věci mám prozkoušené a i když se k nim stále vracím, líbilo by se mi rozšířit si obzory. Můžete mi doporučit nějaký méně typický recept? Hodně táhnu na indii, tak možná něco zase trochu jinde. Děkuji

    Darklilly
    11. března 12:04

    Dobrý den,
    omlouvám se, ale specializuji se na staročeskou a moderní českou kuchyni. Petr

  • Dobrý den pane Hradecký, co prosím dělám špatně, když mi při smažení řízků zvlhne ta vrchní strana - vytupuje šťáva z masa.

    pavlaskova.jar
    11. března 12:04

    Dobrý den,
    je třeba ho opakovaně otáčet, pravděpodobně ho smažíte na pánvičce, můžete i na větší teplotu. Petr

  • Dobrý den,
    když vařím gulášovou polévku, mívá nakyslou příchuť. Čím to je a co s tím?Dělám cibulový základ s paprikou, pak dávám hovězí maso a později brambory.Děkuji za odpověď. Markéta.

    marketa.sisova
    24. února 15:07

    Dobrý den,
    to Vám neporadím, nikdy se mi to nestalo. Petr

  • Dobrý den.Můžete mi prosím poradit jak postupovat při pečení chleba aby měl velké póry,aby byl nadýchaný.V mém chlebu jsou póry malinké.Škoda,že v téhle poradně není vyhledávač,možná už tady takový dotaz je.Děkuji za odpověď.Věra

    vera.kmc
    24. února 15:06

    Dobrý den,
    stačí ho nechat několikrát překynout. Petr

  • Dobrý den, poraďte, kde dělám chybu, když rozpuštěná čokoláda na domácích pralinkách zešedne. Použila jsem 70 % + 50 % čokoládu. Pralinky byly krásné a voňavé, ale za pár dnů v chladu se potáhly šedavým povlakem. Děkuji Zlata

    Zlata.Cileckova
    22. ledna 11:49

    Dobrý den,
    nedávejte je do lednice, chlad škodí každé čokoládě, jiný problém tam nevidím. Petr

  • Dobrý den.
    Chtěl bych poradit jak udělat dobrou vláčnou šunku. Já používám libové maso, třetinu najemno a zbytek na kostky,20gr. soli na 1kg masa a 2 dcl vody. Má šunka je vždy hodně suchá. Co s tím?

    20. prosince 2016

    Dobrý den,
    nechte kusy masa odležet v Pragandě, nepoužívejte mleté maso (Pragandu koupíte v potravinách nebo drogerii). Pak dejte směs do šunkovaru a nechte ji ještě 1 den odležet, vařte cca 3,5 hodiny. Petr

  • Dobry den,potrebuji zmekcit mandle do domacich kokosovych kulicek ,ale netusim jak.muzete mi dat radu?dekuji Wilderová

    DianaWild
    20. prosince 2016

    Dobrý den,
    čerstvě spařené mandle - a to je vše. Petr