Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Aktualizováno

Klasické hranolky jsou pro vás už nuda? Zapomeňte projednou na smažení a vyměňte pánev za troubu. Anebo to s námi vezměte od podlahy a vyhněte se bramborám úplně. Vždyť je tolik jiné chutné zeleniny...

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Jídlo
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 4 lžíce oleje
  • 3 ks červené řepy
dip
  • 200 g majonézy
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 5 g bylinkové soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup: Do mísy nalejte olej, přidejte sůl, pepř a uzenou papriku, což je koření, pro které nejspíš budete muset zajít ke kořenářce nebo na trh (ale využijete ho třeba později také na kuřecí stehna nebo do pomazánek). Řepu oloupejte a nakrájejte na hranolky. Ty pak jen obalte v olejové marinádě, poskládejte na plech a rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 stupních asi 35 minut. Přísady na dip jednoduše smíchejte.

Dip připravíte jednoduše: Smíchejte majonézu, balzamikový olej, sůl a pepř. Hranolky namáčejte v dipu.

Reklama

Související témata:

Načítám