Hlavní obsah

Módní trend: Všichni šílí po pytli!

Foto: Mia Mirrelli

Marta Jandová v jednom z posledních výkřiků módy!Foto: Mia Mirrelli

Reklama

„Došly!“ „Bohužel, už je nemáme...“ „Jsou vyprodané!“ – Takhle nějak to vypadá v Paříži, Miláně nebo New Yorku, když se pokusíte pídit po obyčejném pytli od brambor. Zdá se vám to divné? Pak asi trendy příliš nesledujete. Jinak byste si nemohla nevšimnout mánie, která pobláznila celý svět. Včetně nás. Proto jsme pro vás nafotili pytlo-módu s úžasnou zpěvačkou Martou Jandovou!

Článek

Oblíbené spojení, že je něco „na pytel“, získává opačný význam. Rozhodně z něj nikdo nepochopí, že tím myslíte „stojí to za nic“. Vždyť jak by mohl být pytel na nic?

Jak už jsme naznačili, ve většině světových metropolí jsou pytle nedostatkovým zbožím. Dá se přitom předpokládat, že tahle móda, se kterou se letos předvedl i Karl Lagerfeld, Marc Jacobs nebo Alexander Wang, brzy dorazí i k nám do Čech. Pokud se vám tedy poštěstí na nějaký ten pytel od brambor narazit (nebo dokonce nějaký sama vlastníte!), nedávejte ho za žádnou cenu z ruky!

My jsme vyštrachali jeden archivní (čím starší je, tím větší má hodnotu – dovolujeme si tímto poslat poděkování do Zlonína a Byškovic, odkud pytle jsou!) a rozhodli se, že do něj oblékneme zpěvačku a velkou „sympaťandu“ Martu Jandovou. Zajímá vás, co všechno se dá z pytloviny vytvořit? Pojďte se podívat!

Foto: Mia Mirrelli

Pytlové šaty Martu Jandovou okouzlily!Foto: Mia Mirrelli

Vystřihněte si stylové mini šaty…

Tvar pytle přímo vybízí k tomu, abyste si z něj vystřihla takovéhle úžasné mini šaty. Stačí, když odstřihnete lem, kde je pytel zašitý, a přizpůsobíte si ho podle toho, jak chcete mít šaty dlouhé. Pokud máte pytel příliš široký, budete ho muset vzadu rozpárat, zúžit a zašít režnou nití. K šatům doporučujeme zvolit luxusní doplňky, tyhle boty Jimmy Choo jsme hypnotizovali po celou dobu focení.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: džínová bundička (Diesel, Pařížská 28), psaníčko (Valentino, Pařížská 13), tílko a podkolenky (Tezenis), boty (Jimmy Choo, Pařížská 13)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Mini šaty doplňte podkolenkami a stylovými botamiFoto: Mia Mirrelli

… a pak si je upravte páskem!

Na šatech je skvělé – kromě toho, že jsou z pytloviny – že jsou hodně variabilní. Až se budete chystat na party, stáhněte je v pase páskem, přidejte krásný náhrdelník a nezapomeňte na stylovou kabelku a obutí. Uvidíte, že budete vypadat stejně hvězdně jako Marta!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: taška (Valentino, Pařížská 13), pásek (Diesel, Pařížská 28), náhrdelník (Swarovski), boty (Fendi, Pařížská 13)Foto: Mia Mirrelli

Vrstvená sukně do pěti minut

I tuhle skvělou vrstvenou sukni zvládnete levou zadní. Budete na ni potřebovat tři kusy pytle (klidně rozporcujte jeden dlouhý, z odřezků si můžete vyrobit pásek), které navrstvíte přes sebe. Spodní vrstva bude nejdelší, vrchní nejkratší. Abyste v sukni nepůsobila zbytečně mohutně, přidejte pásek, který zdůrazní vaše křivky. A že se vám pytel třepí? To vůbec nevadí. Jakmile se objeví první nitka, vytahejte jich víc. Dáte tím najevo, že se jedná o záměr (nikoli o nekvalitní pytel).

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: náhrdelník (Swarovski), taška (United Colors of Benetton), pásek (Guess by Marciano), tílko (Tezenis), boty (Buffalo – Humanic)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

V pytlové sukni vás nikdo nepřehlédne!Foto: Mia Mirrelli

Odvážný sexy model

Maxi sukně jsou v posledních sezonách velkým hitem. Pokud máte pěkné bříško a odvahu k tomu, vezměte si k ní krátký top. Když bude obojí z pytle, získáte body navíc. Sukni vyrobíte jednoduše tak, že ustřihnete spodní lem pytle a vytvoříte dlouhý rozparek. Co se týče vršku, stačí, když prostřihnete díru na hlavu, necháte místo na rukávky a strany sešijete k sobě.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: boty (Sergio Rossi, Pařížská 18), rukavičky (z podkolenek, Tezenis), náramek (Fendi, Pařížská 13)Foto: Mia Mirrelli

A ještě jedna rada – zhotovený model si pečlivě střežte. Ten náš měl zůstat Martě na památku, ale stačilo ho na chvíli položit a v nestřežené chvíli zkrátka zmizel! No uvidíme, která z kolegyň v něm přijde…

Apríl!

Styling: Janka Letková

Make-up a vlasy: Jan Tölg

Reklama

Související témata:

Načítám