Hlavní obsah

Korektor - vaše zbraň do kabelky

Foto: shutterstock.com

Doveďte vaši tvář k dokonalostiFoto: shutterstock.com

Reklama

Korektor je při líčení neprávem opomíjený. A přitom při správném používání dokáže divy. Stačí okamžik a po červeném flíčku není ani známky. Stejně tak se vypořádá s kruhy pod očima a známkami stárnutí mnohem lépe než samotný make-up. Zkuste vizážistické fígle, jak si korektor ochočit.

Článek

Korektor nepodceňujte

V obličeji zcela zneviditelní červené flíčky i popraskané žilky. Poradí si i se začervenalou špičkou nosu a vyzmizíkuje pigmentové skvrny. Pro tyto případy je nejvhodnější korektor v tužce, dobře s ním zacílíte. Je mnohem lepší vybrat světlejší odstín, který skutečně červenou barvu pohltí (vpije) a make-up pleť doladí do potřebného odstínu. Korektor je vhodný i pro muže, kteří by make-up na celém obličeji nesnesli. I jim se přece vytvářejí červené mapy, pupínky, které je třeba zaretušovat. Důležité je použít odstín pleti a okraje rozetřít do ztracena, zde pomůžou odličovací tampony nebo houbička. A na pleti neobjevíte chybičku.

Náš tip: Krycí tyčinka Shade Ideal (Avon) obsahuje barevné pigmenty, které dokonale kryjí pleť.

Foto: Maybelline, Avon

Korektory zakryjí drobné nedostatkyFoto: Maybelline, Avon

Zatočí s kruhy pod očima

Pro maskování kruhů pod očima použijte raději  emulzní  korektor, nevysušuje  a nenamáhá oční okolí, tím se nevytvářejí vrásky. Přípravek pod oči nanášejte jemným citlivým poťukáváním. Zafixujte make-upem, ale pudr použijte jen v případě, že nemáte vrásky, jinak je zvýrazníte. Zajímavou variantou je přípravek s obsahem mikroperliček – odrážejí světlo, maskují známky únavy a dodávají obličeji zdravý mladistvý vzhled.

Náš tip: Affinitone krémový korektor (Maybelline), má praktický aplikátor, který je vhodný pro ťupkování, navíc má výživné složky – vitamin A, E, med a extrakty hroznů, které jemné oční okolí hydratují. Nebo Concealer Fluid  (Avon), jemný tekutý korektor s mikroperličkami a integrovaným štětečkem. Je vhodný k prosvětlování  pleti.

Korektory vybírejte nejen podle jejich barvy, konzistence a krycích schopností, ale i podle svého věku a typu pleti.  Zamaskujete s nimi lehce probdělou noc, nedokonalosti pleti i stopy stáří. Nebojte se korektor vyzkoušet, výsledek vás překvapí.

Reklama

Související témata:

Načítám