Hlavní obsah

10 originálních pohovek: Dá se na nich vůbec sedět?

Foto: Thinkstock

Pohovka rozhodně nemusí znamenat nudu v obývákuFoto: Thinkstock

Reklama

Rohová, rovná, kožená, látková… máte pocit, že všechny pohovky až na malé rozdíly a barvu vypadají skoro stejně? Právě pro vás jsme našli deset originálních kousků, které se od ostatních opravdu liší!

Článek

Atypický vzhled, barvy, a hlavně také originální nápad – to jsou tři společné znaky, které zdobí tyto pohovky, pocházející často z dílen více či méně známých designérů. Pokud se vám některá zalíbí a budete si ji chtít koupit – i když cena není zrovna lidová –, nezapomeňte ji nejprve dobře vyzkoušet!

Stejně jako pro jiné atypické výrobky tady platí, že někdo si je nemůže vynachválit a jinému nevyhovují. Proto pamatujte, že jedno posazení nestačí a nebojte se je v obchodech pořádně vyzkoušet. Posaďte se, povalujte se, lehněte si. Má-li vám udělat krásná pohovka radost, musí být přece i pohodlná. Vyberte si z našich 7 tipů, cena začíná už na třech tisících!

1. Zevlboy je na zevlování jako dělaný!

Žádná novinka tohoto tisíciletí, ale po staletí stejným způsobem vyráběný polštář a masážní rohož – to je Zevlboy. Ten pravý má zvenku stoprocentní hedvábí a uvnitř výplň kapok, což je vlákno podobné bavlně, které pochází z obrovitých lusků kapokového stromu. Polštář je variabilní, a tak z něj snadno vyrobíte sedátko, lehátko i matraci. Jamall ho prodává od 2399 korun výše.

Foto: Jamall

Zevlboy je ideální pro milovníky zevlováníFoto: Jamall

Pokud je pro vás rozhodující hlavně cena, nabízíme 10 pohovek za méně než 10 000 korun.

2. Senso myslí na celou rodinu

Trojmístná pohovka Senso navržená Markem Poddaným, kterou společnost Polstrin představila na letošním Designbloku, myslí na celou rodinu. A to především díky své variabilitě. Unavení rodiče si zde mohou po rozložení jednoho sedáku pohodlně natáhnout nohy, děti si snadno vytvoří domečky a úkryty a domácí mazlíčci se rádi přede všemi schovají do úkrytu po straně pohovky. Cena začíná na 30 230 korunách.

Foto: Polstrin

Tato pohovka vyjde vstříc rodině i domácím mazlíčkůmFoto: Polstrin

Pokud potřebujete co nejúspornější sezení, vyberte si z 10 pohovek, které se hodí do garsonky!.

3. Takhle seděl Salvador Dalí!

Dali Lips – to je výsledek rozhodnutí, když se slavný malíř a sochař Salvador Dalí pustí do navrhování nábytku. Pohovka má šířku 170, hloubku 100 a výšku 73 centimetrů. Sedací plocha je vyrobená z polyetylenu. Prodává ji obchod Designpropaganda, a to za cenu 49 750 korun.

Foto: Designpropaganda

Daliho pusa - chtěli byste ji dostat?Foto: Designpropaganda

4. Jednoduché jako lego!

Nepasuje vám do pokoje žádné křeslo ani pohovka? Sestavte si ji sami, je to jednoduché jako lego. Tedy aspoň s čalouněným nábytkem Angine, který se skládá ze dvou základních prvků – první může sloužit jako sedák, podnožka nebo odkládací stolek a má velikost 48 x 57 x 48 centimetrů. Díl o velikosti 78 x 82 x 25 centimetrů poslouží jako opěrák či područka. Na výběr máte přírodní odstín nebo bílou, červenou, zelenou a žlutou barvu. Za komplet sedáku a opěrky zaplatíte v Abitare 61 704 korun.

Foto: Abitare

Sedačku si složite jako lego i z imitací kameneFoto: Abitare

5. Neobvyklá, a přesto tradiční

Neobvyklá, a přesto tradiční je pohovka Ligne Roset Ruché, která kombinuje a zároveň přiznává masivní dřevěnou konstrukci spolu se zajímavým a velmi pohodlným sedákem. Ten je zdoben tradičním prošíváním, přičemž vlny a vlnky rozhodně nesnižují jeho pohodlí. Právě naopak, vlnky prošívaného povrchu společně vytvářejí harmonické spojení přísných přímých linií a měkkých, přívětivých křivek. Koupíte ji od 84 754 korun.

Foto: Ligne Roset

Pohovka Ruché je zajímavá a i pohodlnáFoto: Ligne Roset

6. Pohodlí nejen pro hlavu

Na vysokém pohodlí si zakládá pohovka Indivi 2, u níž si lze individuálně nastavit co do výšky i záklonu opěrku hlavy. Vyrábí se v různých barvách, za  vysoce kvalitní hnědou kůži dáte u v prodejnách BoConcept 94 540 korun.

Foto: BoConcept

Na této sedačce vám hlava neztěžkneFoto: BoConcept

7. Originál z domácí produkce

Na světoznámé prvorepublikové UP závody se snaží navázat pohovka Mosaic předního českého designéra Maxima Velčovského. Má rozměr 88 x 247 x 80 centimetrů a na své si přijdou milovníci kůže i látkového čalounění nebo ti, co se nemohou mezi nimi rozhodnout. Tady jsou kombinovány oba dva. Pohovku si můžete koupit za 64 498 korun.

Foto: UP závody

Jako mozaika je složená sedačka MosaicFoto: UP závody

8. Sladká jako bonbony!

Že vám tato sedačka něco připomíná? Milovníci bonbonu Marshmallow jistě vědí! Pohovku pojmenovanou po těchto bonbonech zdobí osmnáct barevných opěrek, které jsou připevněny k jednoduché ocelové konstrukci. Právem tak patří tento výrobek mezi výjimečné designové kousky. Zájemci o ni by si měli připravit 116 640 korun, prodává ji Vitra.

Foto: Vitra

Při navrhování nábytku se lze inspirovat i gumovými bonbonyFoto: Vitra

9. Trakař, jak ho neznáte!

Pohovka Brouette opravdu není žádný trakař! Ale vtipný a originální kousek od slavného Philippa Starcka. Že nepoznáte moc rozdíl? Kostru, kolo a měkce čalouněný sedák si v tomto případě lze vybrat v jasanovém provedení se saténem nebo kůží pro použití v bytě či v teakovém se speciální outdoorovou látkou na zahradu. Tedy pokud vám zbývá minimálně 177 840 korun, za něž ho v Abitare prodávají.

Foto: Abitare

Máte doma trakař? Udělejte z něj originální posezeníFoto: Abitare

10. Tip na závěr: vejde se i do kapsy!

Stále na vás nezbývá místo ne pohovce? Chcete si sednout kdykoli a kdekoli a nechat své tělo odpočinout? Pak si kupte Vitra křeslo Chairless – jde o pás prodávající se ve třech velikostech – S, M a L, kterým se svážete a pohodlně sedíte. Stojí 518 korun.

Foto: Vitra

S touhle „pohovkou" na vás zbude místo vždyckyFoto: Vitra

Ještě si myslíte, že jsou pohovky stále stejné a nudné?

Reklama

Související témata:

Načítám