Hlavní obsah

Kabáty, díky kterým budete podzim milovat! Do jakého se zachumláte?

Foto: Eva Malúšová

Které kabáty se budou nosit nejvíce?Foto: Eva Malúšová

Reklama

S žádným jiným kusem nebudete v nadcházejících týdnech trávit více času. Při výběru podzimního kabátu proto buďte extra náročné. Kterému svršku uvolníte místo v šatníku?

Článek

Stylistka Mariya Patrovská pro vás zmapovala podzimní kolekce a vybrala kabáty, které se budou nosit nejvíce. Každý svršek je typově jiný, takže si na své můžete přijít opravdu všechny. Chtěly byste strávit podzim v měkoučkém zavinovacím kabátě, peleríně, nebo minimalistickém svršku?

Střiženo podle županu

Připomíná vám zavinovací dámský kabát váš oblíbený župan? Právem. Podoba ovšem nespočívá jen ve střihu, ale i pohodlnosti. Do kabátu se totiž dá krásně zabalit, a pokud si vyberete kousek z příjemného materiálu, budete se muset přemlouvat, abyste ho vůbec odložily. Mimochodem, před nákupem podzimního svršku si vždy pročtěte složení na vnitřní cedulce – zaměřte se zejména na procentuální podíl vlny. Čím vyšší bude, tím méně se budete klepat zimou.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Mango, 3999 Kč), kožené šaty (Marks & Spencer, 8999 Kč), rolák (Van Graaf, 1799 Kč), kožené boty (Office Shoes, 2690 Kč), kabelka (Marks & Spencer, 1499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Ke kabátu můžete klidně obout i teniskyFoto: archiv firem

Stylová pelerína

Sháníte neotřelou alternativu ke klasickému kabátu? Pořiďte si módní pelerínu. Jediné, na co musíte myslet, jsou ruce v teple. Bez svetru s dlouhým rukávem se neobejdete. Pokud se tedy nevyzbrojíte vysokými rukavicemi, které vám více než vřele doporučujeme.

A k čemu se pelerína hodí nejvíce? Vzhledem k jejímu tvaru to jsou především krátké délky nebo užší střihy. Pokud se vám nechce přímo do šortek nebo sukně, zkuste přiléhavé šaty či slimky.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: pelerína (Van Graaf, 6299 Kč), svetr (F&F, 549 Kč), šortky (Mohito, 699 Kč), čepice (Lindex, 599 Kč), punčocháče (Reserved, 199 Kč), kožené boty (Tosca Blu, info o ceně v obchodě), kabelka (Mango, 299 Kč), náušnice (C&A, 379 Kč/set)Foto: Eva Malúšová

Vzorový příklad

Z výčtu módních kabátů nesmíme vynechat svršky, které zdobí nejrůznější vzory nebo výšivky. Co říkáte třeba na motiv květin? Dobře si prohlédněte i střih následujícího kabátu – zaoblený tvar a zkrácené rukávy jsou stále oblíbené.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Dušní 3, info o ceně v obchodě), kalhoty (F&F, 549 Kč), rolák (Marks & Spencer, 999 Kč), kožené boty (Högl, 4799 Kč), kabelka (Van Graaf, 2499 Kč)Foto: Eva Malúšová

Strohé linie

Tíhnete k jednoduchosti? Porozhlédněte se po minimalisticky řešeném kabátě, který v sobě nese prvky pánské strohosti. Variabilní svršek můžete navíc pojmout jak ležérně (stylistka Mariya doporučuje pohodlné cool boty a hřejivý kardigan), tak i více elegantně a žensky. Příště proto klidně sáhněte po sukni a podpatcích.

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Marks & Spencer, 1999 Kč), koženkové kalhoty (Reserved, 899 Kč), kardigan (Esprit, 1690 Kč), kožená kabelka (Tosca Blu, 6200 Kč), boty (Office Shoes, 1290 Kč), náhrdelník - choker (Bijou Brigitte, 249 Kč)Foto: Eva Malúšová

Foto: archiv firem

Tak schválně – kterou byste si vybraly?Foto: archiv firem

Inspirace uniformou

Kabáty, které svým provedením připomínají uniformy, patří jednoznačně mezi největší hity sezony. Nemůžete se rozhodnout, jestli se přikloníte k námořnicky modré nebo vojensky zelené? Teď vám zamotáme hlavu ještě více. Typické knoflíčky a armádní prvky se totiž objevují i na barevných kabátech. Modelka si vyzkoušela hořčicový. Co na něj říkáte?

Foto: Eva Malúšová

Na foto: kabát (Van Graaf, 8699 Kč), šaty (Esprit, 2599 Kč), kožené boty (Baťa, 1999 Kč), punčocháče (Reserved, 199 Kč), kožená kabelka (Dušní 3, 9200 Kč)Foto: Eva Malúšová

Který kabát byste rády viděly ve svém šatníku? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám