Hlavní obsah

Nevěrní muži: Chcete skutečný důvod, proč své ženy podvádějí?

Foto: thinkstock

Myslíte si opravdu, že muži nemají po nevěře výčitky svědomí?Foto: thinkstock

Reklama

Co vede muže k nevěře? Jistý rodinný poradce to ví! Vyzpovídal 200 mužů, a ti mu řekli, proč doopravdy podvedli svoje manželky! Chcete taky nalít čistého vína?

Článek

M. Gary Neuman z Miami Beach, jehož moderátorka Oprah Winfrey označila za nejlepšího psychoterapeuta na světě, podrobil výzkumu muže z celých Spojených států, kteří fyzicky podváděli svoje partnerky. Svoji studii sepsal do knihy Pravda o podvádění, v níž se také zmiňuje o tom, jak ženy mohou nevěře svých mužů zabránit. Zde jsou některé z jeho nálezů.

Začíná to v hlavě

Celkem 48 % mužů hodnotilo emocionální nespokojenost jako primární důvod podvádění. To vyvrací mýtus, že muži hledají sex! (Pouze 8 % nevěrníků přiznalo, že spouštěčem nevěry byla sexuální nespokojenost.) „Naše kultura nám říká, že lidé musí být šťastní, i v sexu. Ale oni jsou citem poháněné bytosti. Muži potřebují, aby je jejich manželky ocenily a pochopily,“ popisuje odborník. Problém vidí v tom, že pánové si pochopitelně o pochvalu sami neřeknou, a ženy jejich citové potřeby často přehlížejí.

Příležitost dělá zloděje

Hektická doba nahrává navazování vztahů v zaměstnání. Vždyť 40 % mužů si milostný vztah našlo v práci. „Častokrát je žena v kanceláři tou, která muže chválí, vzhlíží k němu a nešetří komplimenty,“ uvádí Gary Neuman. To je další důvod, proč je tak důležité, aby byl muž oceněn doma. „Naštěstí je tu jasný varovný signál. Pokud partner chválí nebo zmiňuje jméno kolegyně častěji než mužského spolupracovníka, nejspíš něco není v pořádku,“ říká dál Gary Neuman.

Foto: thinkstock

Milenky nebývají krásnější než vlastní ženy... jen dávají najevo víc porozuměníFoto: thinkstock

Hlavně to pochopení!

Že nová milenka bude Miss republiky? Ani náhodou! Pouze 12 % nevěrných mužů uvedlo, že jejich „bokovka“ byla fyzicky atraktivnější než vlastní manželka. „Když muž podvádí, většinou mu jde právě o citovou prázdnotu,“ uvádí psychoterapeut s tím, že nevěrník se cítí ve spojení s jinou ženou, sex pak přijde jako „bonus“. Manželkám proto radí, aby se svými muži více komunikovaly a nesoustředily se jen na ovládání nových sexuálních pozic.

Pozor na jeho přátele

77 % mužů ze zkoumaného vzorku má ve svém okolí dobrého přítele, který je svojí partnerce nevěrný. Proto si pánové myslí, že i ti nejlepší mohou podlehnout svodům. „Sestavte si svůj společenský okruh známých, tedy šťastných manželských párů, které sdílejí vaše hodnoty. To je prostředí, které manželství podporuje,“ radí Gary Neuman. A co příznaky?

Foto: thinkstock

Pohrdání mužem, zesměšňování jeho koníčků a přátel, to vše vyhání partnera do jiné náručeFoto: thinkstock

Včasné odhalení? Máte měsíc!

73 % mužů má sex za více než měsíc od doby seznámení se ženou. Takže, tráví čas mimo domov, vyhýbá se vám, chce sex častěji nebo zase vůbec? Instinkt vám napoví! Ale místo obviňování se ujměte vedení. „Buďte spolu častěji, uznávejte ho, iniciujte sex. Dejte mu důvod, aby vás nevytěsnil z mysli,“ říká odborník. Zkuste: „Myslím, že jsme začali ztrácet něco důležitého v našem manželství, a já nechci, aby to zmizelo." Stejný způsob může být i prevencí.

Nevěra se týká všech

I když manžel přísahá, že nikdy podvádět nebude, nespoléhejte na to. „Nevěra se týká každého z nás. Miroslav Plzák ve své učebnici v roce 1988 uváděl, že nevěry nejsou schopna pouze 2 až 4 % mužů a žen. Toto číslo se od té doby asi podstatně nezměnilo,“ uvádí sexuolog Zlatko Pastor.

A co vy, máte zkušenosti s nevěrou manžela?

Reklama

Načítám