Hlavní obsah

Overaly: Vezměte je konečně na milost!

Foto: isifa

Overaly jsou pro léto jako stvořenéFoto: isifa

Reklama

Overaly – některé z vás je již přijaly do svých šatníků a do nějakého krásného kousku se čas od času obléknou, jiné jim stále ještě nemohou přijít na jméno. Proč jsou tak kontroverzní a zatracované a proč byste jim měly dát šanci? To se dozvíte v našem článku!

Článek

Overaly jsou zajímavým kouskem oblečení, které jsou však mnoha českými ženami přinejlepším ignorovány, v obchodech obcházeny obloukem a haněny. Zároveň spousta žen preferuje v oblékání jednoduchost a pohodlí před stylem a trendy. Zvláštní! Přitom právě overaly v sobě shrnují všechny výše zmíněné faktory: jednoduchost, pohodlí, styl i trend!

Jak jednodušeji byste se oblékly než do jediného kusu oblečení, který spojuje top s kalhotami? Vždyť doplnit jej musíte snad jen botami! Overaly zároveň poskytují úžasné pohodlí a naprostou svobodu pohybu – volné kalhoty či šortky nikde netlačí a top je příjemně splývavý.

Overaly však vedle těch praktických vlastností dokážou být neuvěřitelně stylové, stačí si vybrat správný střih sedící vaší postavě a s citem jej zkombinovat s botami a doplňky. Rázem máte fantastický model, se kterým uděláte parádu. Spousta overalů navíc kopíruje stěžejní módní trendy sezony: najdete na nich úžasné vzory, pastelové barvy i krajku (oblíbily jste si krajku? Pak si pročtěte náš článek Krajka: Bez ní to v létě nepůjde!). Podívejte se na následující kousky, po jejich zhlédnutí už pro vás „overal“ nebude sprosté slovo!

Ležérní na výlet

Znáte to – chcete vyrazit ven, na výlet nebo jen potřebujete přejít z domova na koupaliště – ale v čem? Snad nic se pro takové příležitosti nehodí víc než overal! Je z příjemné bavlny či z lehkého materiálu, takže je dostatečně vzdušný i pro ty nejparnější dny v roce. Na celodenní výlet jej doplňte bytelnými sandálky či converskami a slunečními brýlemi, chystáte-li se k vodě, obujte pohodlné žabky a nasaďte apartní klobouček!

Takovéto overaly určené pro pohodová odpoledne bývají ve veselých barvách, roztomilých puntíkách nebo zajímavých vzorech. Nejvíce vedou ty květinové – od drobných kvítků až po divoké orgie barevných květů. Moc hezky vypadají s proužky všech šířek i barev, klasikou, ve které se proměníte v neohroženou námořnici, je tmavě modrá. Bojíte-li se možného „dupačkového efektu“, pořiďte si overal, kde se top svým vzorem liší od spodní části. Teď už se nemáte na co vymlouvat!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Ann Christine 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 812 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 499 Kč, Lindex 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 1218 Kč, Debenhams 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1000 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 999 Kč, Ann Christine 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 870 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 986 Kč, Zara 699 KčFoto: archiv firem

Stylové pro město i bar

Overaly však nejsou jen záležitostí na procházky! Dodejte jim propracovanější střih, zakryjte jimi trochu víc kůže a získáte skvělou variantu do baru nebo večeři s kamarádkami. V kombinaci s podpatky, páskem a výrazným náhrdelníkem ženské osazenstvo ujistíte o svém vytříbeném vkusu, mužskou část naprosto zhypnotizujete. V takovémto outfitu budete nejen vypadat skvěle, ale budete se i dobře cítit!

Vyberte si třeba výrazný červený, něžný bílý s kraječkami (máte rády sladkou módu? nenechte si ujít náš článek Sladká móda: Zkuste ji, netloustne se po ní!) nebo divoký vzorovaný, ke kterému se budou skvěle hodit zlaté, černé nebo hnědé doplňky. Starost o kombinování vám odpadá, teď můžete být stylové v overalu!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 739 Kč, Mango 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 580 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1250 Kč, H&M 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 799 Kč, Ann Christine 619 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 870 Kč, Lindex 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 399 Kč, New Yorker 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Topshop 1015 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 580 Kč, Mango 1399 KčFoto: archiv firem

Překvapivě elegantní

Že vám slova „overal“ a „elegantní“ nejdou vůbec dohromady? A víte, že to k sobě ve skutečnosti docela dobře pasuje? Základem jsou decentní barvy jako černá, bílá, šedivá či tmavě modrá – ty dodávají overalům společenský nádech. Dalším důležitým detailem je střih – ani upnutý, ani pytlovitě volný, zkrátka tak akorát.

Nejjednodušší jsou kousky v celo-černém provedení – bez rukávů s dekorovanou horní částí, s výstřihem do V nebo typu „voda“, minimalistickým provedením bez ramínek – všechny varianty umí být více či méně společenským oděvem. Overaly v šedé či bílé barvě splňují podobná kritéria, i když dokážou být více současné a mladistvé. I zde si můžete vybrat z možností, které spojují různobarevný svršek a spodek – proti tomu se přece nedá vůbec nic namítnout! A kam v tom vyrazit? Klidně do práce, na slavnostní akci i na koktejl party.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1305 Kč, Zara 1999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Vero Moda 1625 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 580 Kč, Promod 1125 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): New Yorker 739 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 1305 Kč, Zara 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Vero Moda 1125 Kč, Zara 1499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 999 Kč, Promod 1250 KčFoto: archiv firem

V jaké fázi je váš vztah k overalům právě teď? Jsme zvědavi, jak si u vás stojí!

Reklama

Načítám