Hlavní obsah

Sladká móda: Zkuste ji, netloustne se po ní!

Foto: Louis Vuitton

Jemná krása, to je ono!Foto: Louis Vuitton

Reklama

Jste dospělé, silné a sebevědomé ženy – v práci jste oblečené elegantně, doma pohodlně, máte svůj styl. Dnes vám ale představíme módu, která bude pro většinu z vás zpočátku možná trošku bláznivá – třeba se do ní ale zamilujete stejně jako my a celý módní svět po přehlídkách pro tuto sezonu! Ta móda je jednoduše... sladká!

Článek

Váš šatník se hemží košilemi a blůzkami, jednoduchými tričky na den a sem tam i zajímavými topy na večer – nemáte ale někdy chuť vyzkoušet úplně jiný styl? Neláká vás oprostit se od své, stále stejné, slupky a odvážně se pustit do vámi zatím neprozkoumaných vod? Možná se do nového módního dobrodružství vrhnete právě s tímto trendem.

Sladká móda je, jak to ukázal Marc Jacobs na přehlídce Louis Vuitton, plná roztomilých šatiček, něžných volánků a krajek, čistých linií à la americká 50. léta, růžové, pastelových barev a čisté bílé. Nehrozte se okamžitě nad vidinou přeplácaných princeznovských modelů nebo při představě infantilních převleků za nevinné školačky se dvěma pletenými copánky po stranách hlavy!

Onen sladký vzhled vytváří nevinné střihy šatů, čelenky ve vlasech, jemné volánky nebo hravé vzory a potisky. Popravdě se tento styl hodí spíše pro mladší ročníky! Na tom, zda sladkému looku podlehnete zcela, nebo zda si z něj vezmete jen jeden jediný doplněk či romantický top, vlastně nezáleží… To, co je důležité, je otevřenost a tolerance vůči novému a neznámému, i když jsou to třeba právě růžové šaty!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Louis Vuitton, ChanelFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Louis VuittonFoto: archiv firmy

Topy v růžové, bílé i se vzory

Zlatou střední cestou, jak zakusit sladkou příchuť tohoto stylu, je pořídit si nějaký top, tílko či halenku. Máte-li rády růžovou barvu, klidně sáhněte po jednoduchém střihu v jejím světlém odstínu (a určitě si nenechte ujít článek Móda: Růžová není jen pro panenky Barbie!), uvidíte, jak vás okamžitě zjemní! Růžovou nerady? Nevadí! Našli jsme tolik překrásných halenek, blůzek a něžných topů v bílé či krémové barvě, které nikoho neurazí, nadchnout vás ale může v okamžiku.

Pořiďte si bílý top s výrazným volánkem podél výstřihu – stáhnete-li si jej na ramena, vytvoříte tak perfektní kontrast křehké nevinnosti krajky a svůdnosti odhalených ramen! Nebo jděte po poloprůsvitné halence z lehkého materiálu se zdrženlivým stojáčkem připomínajícím upjatost dob minulých – jako zdánlivé stydlivky budete k nakousnutí! Zábavná je halenka s mini třešničkami, svetr se srdíčky nebo blůzka, která jako by vypadla z Josefem Ladou malované pohádky Hrátky s čertem. Z těchto rozkošných sladkých vršků vás zuby rozhodně bolet nebudou!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 725 Kč, H&M 399 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1015 Kč, Ann Christine 329 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Tally Weijl 500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Topshop 1305 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 699 Kč, Mango 799 KčFoto: archiv firem

Sukně pro štíhlejší

Se sladkou módou samozřejmě souvisí i roztomilé sukénky. Jejich častou mini délku pravděpodobně ocení spíše štíhlé ženy, pokud patříte mezi ně, a vaše nožky už jsou na letní odhalovací sezonu připravené, neváhejte! Například rozverné volánky ve spojení s pavučinkově jemným růžovým tylem jsou naprosto okouzlující, jejich sladkou příchuť trošku zředíte volným černým topem, černými elasťáky a „converskami“.

Trošku retro působí jednoduchá bílá mini s knoflíky a zajímavým spodním lemem – její křehkost podpořte bílou halenkou a sandálky a staňte se princeznou konvalinkou. Uměřeněji působí šortky s výraznou mašlí, romanticky zase zářivě bílá sukně s volánky.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Asos 870 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Topshop 986 KčFoto: archiv firem

Šaty – buďte jako z cukru

Nadchla vás představa módy s příchutí cukrové vaty? Nejvíce se do ní můžete ponořit v rozkošných šatech – logicky nejfrekventovanější je růžová, ale stejně úžasné jsou i ostatní pastelové barvy. Ze střihů si můžete vybrat mezi těmi jednoduchými ke krku s malými rukávky nebo bez, většinou se švem v pase a s lehce nabíranou sukní, těmi na ramínka s výstřihem nebo bez ramínek – v žádných z těchto šatiček nenajdete ani špetku smyslnosti, či dokonce vulgárnosti.

Jejich poslání je jasné – vytvořit vzhled nevinné a křehké porcelánové panenky. A doplníte-li jej pohledem vyděšené laně, muži naprosto zešílí! Staňte se na pár hodin submisivními romantickými vílami, které nutně potřebují silné paže sličného ochránce. Někdy je to skutečně osvobozující! On se bude cítit jako Superman a vy budete těžit z toho, že udělá, co vám na očích uvidí!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1015 Kč, H&M 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Tally Weijl 650 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1160 Kč, Mango 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 812 Kč, Topshop 1160 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 999 Kč, Tally Weijl 500 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1015 Kč, H&M 999 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 599 Kč, Asos 1015 KčFoto: archiv firem

Doplňky – důležité detaily

Je na vás té sladké růžové, krajek a volánků trochu moc? Začněte polehoučku třeba s jemnou mašlí nebo sponkami do vlasů, které s vaším účesem udělají divy. Pořiďte si jemný náhrdelník se srdíčky nebo s bílým koníkem, čelenku nebo pásek s květy či roztomilý přívěsek na klíče. Svou práci udělají i něžné límečky, růžový deštník nebo balerínky! I tyto drobné detaily totiž umí pozvednout váš outfit na jinou úroveň a obrousit hrany vašemu jinak třeba poněkud přísnému stylu! Milujete doplňky? Pak si přečtěte náš článek Tohle jsou sluneční brýle pro vaše léto.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 247 Kč, Debenhams 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 99 Kč, Topshop 479 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1305 Kč, Topshop 102 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 399 Kč, Topshop 479 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 699 Kč, H&M 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 363 Kč, Zara 499 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 249 Kč, Topshop 406 KčFoto: archiv firem

Jak se líbí sladká móda právě vám? Dokážete některé kousky ocenit, nebo je to na vás už vážně trochu moc?

Reklama

Načítám