Hlavní obsah

Prodlužování řas? Víme o něm vše!

Foto: Maybelline

Metod, jak prodloužit řasy, je víceFoto: Maybelline

Reklama

Každá žena touží po dokonalosti. A k té svůdný pohled určitě patří. Pokud nejste majitelkou přírodních „smetáků", nezoufejte. Máme pro vás několik možností, levnějších i dražších, jak pohádkově dlouhých řas dosáhnout. Nechte se inspirovat!

Článek

A jaké že metody vám ukážeme? Od samotných řasenek s prodlužovacím efektem, přes nalepovací řasy, až po zcela nové metody umělého trvalého prodloužení řas.

Co je nejkvalitnější?

Každá z uvedených variant má své výhody i nevýhody. Paradoxně nejméně vhodným způsobem prodloužení řas je jejich dočasné nalepení. Jednak si nalepení řas vyžaduje jistou zručnost, dále takovéto řasy zpravidla nevydrží více než jeden den, což je vzhledem k ceně kolem dvou set korun, opravdu málo. A navíc některé ženy mohou trpět alergií na lepidlo a z řas je pak bolí, pálí nebo svědí oči.

„Z estetického hlediska jsou nalepovací řasy nevhodné i kvůli tomu, že jejich velikost je univerzální a nemusí každému dokonale sedět na velikost jeho očních víček,“ říká vizážistka Jana Procházková. O něco lépe jsou na tom prodlužovací řasenky. „Pokud si koupíte kvalitní řasenku, která řasy zahušťuje, prodlužuje a je navíc nesmývatelná, máte do jisté míry vyhráno. Jediné, co může být nepříjemné, je každodenní odličování a ranní nové líčení,“ hodnotí řasenky Procházková. A dodává, že jednoznačně nejlepší metodou prodloužení řas je syntetické prodloužení, které vydrží dva až tři měsíce.

Na foto prodlužující řasenky Perfect Wear od Avonu (219 Kč), XXL Lash Mascara od Dermacolu (199 Kč), Telescopic Carbon Black od L 'Oréal (379 Kč) a False Lash Effect od YSL (799 Kč)

Jaké jsou metody prodloužení?

Existuje několik způsobů syntetického prodloužení řas. V salonech vám nabídnou buď tu, kdy se lepí jedna syntetická řasa na jednu vaši přirozenou řasu. Díky tomu se docílí přirozeného vzhledu. Jinou možností je pak „trsování řas“, kdy se na jednu vaši řasu lepí několik řas umělých. To vede sice k zahuštění řas, ale při detailním pohledu působí vaše řasy nepřirozeným dojmem. Délku řas si můžete vybrat dle libosti.

Foto: applying-false-eyelashes

Nalepit si řasy vyžaduje určitou zručnostFoto: applying-false-eyelashes

Foto: false-eyelashes.comUmělé řasy můžete mít i ozdobené kamínkyJak to probíhá?

Pokud se pro metodu syntetického prodloužení řas rozhodnete, čeká vás zhruba hodinu a půl dlouhá procedura v kosmetickém salonu. Po nalepení řas byste je měla nechat zhruba dva dny v přirozeném stavu, nelíčit je řasenkou a pro jistotu ani nenanášet oční stíny. Řas se po tyto dva dny raději ani příliš nedotýkejte, aby došlo k dokonalému zaschnutí lepených spojů. Po dvou dnech k nim ale můžete přistupovat prakticky stejně, jako by to byly vaše přirozené řasy.

Pouze se doporučuje nepoužívat nesmyvatelné řasenky, neboť některé odličovače řasenek, které jsou na olejovité bázi, by mohly spoje řas poškodit. „V každém dobrém salonu vám nabídnou kosmetiku a řasenku, kterou byste měla používat. Je několik druhů řasenek určených speciálně pro takto prodloužené řasy, jejich ceny se pohybuji okolo tři set korun,“ vysvětluje vizážistka.

Foto: Be-1-Studio

Prodloužené řasy by měly vypadat přirozeněFoto: Be-1-Studio

Podle čeho vybírat typ nových řas?

Typ a délku řas, které si pro syntetické prodloužení vyberete, by měl odpovídat typu vašich řas přirozených. Pokud máte jemné a krátké řasy, nechte si je prodloužit do střední délky, ale nezahušťujte je. Jemné řasy by nemusely nápor „trsování“ vydržet.

Pokud máte od přírody řasy husté nebo alespoň pevné a silné, nemusíte se zahuštění obávat. Vždy ale záleží na vás, jak chcete, aby výsledný efekt vypadal. Pokud vám jde o přirozenost, nechte si je pouze prodloužit. Zahušťování se doporučuje spíše pro modelky, herečky nebo tehdy, když chcete vypadat jinak, netradičně a zajímavě.

Kolik zaplatíte?

Cena za první syntetické prodloužení se pohybuje kolem pěti tisíc korun. Každé dva až tři měsíce je nutné jít na doplnění řas, které stojí kolem patnácti set korun. „Jak často na zahuštění budete muset chodit, záleží na tom, jak často vám řasy vypadávají. Každému se řasy přirozeně obměňují, někomu rychleji a někomu pomaleji,“ vysvětluje závěrem Jana Procházková.

Reklama

Načítám